AJDA PEKKAN MAGNUM İŞ BİRLİĞİ: ZAMANSIZ BİR İKON AJDA PEKKAN 

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Dondurma ve çikolatada haz otoritesi Magnum, Türkiye'nin Süperstarı Ajda Pekkan ve dünyaca ünlü moda fotoğrafçıları Mert Alaş ve Marcus Piggott ile "Gerçek Haz" (TrueToPleasure) kampanyası için bir araya geldi.

Video ve fotoğraf çekimi yapılan kampanya çekim aşamasındayken büyük ses getirmişti. Kampanyanın Lansmanı Kuruçeşme’de gerçekleşti. Ajda Pekkan'a bu özel gecede piyona başında asırlık çınar İlham Gencer eşlik etti. Ajda Pekkan bir ara Sinan Akçıl ile sahneye çıkarak şov yaptı. Ajda Pekkan demek Türkiye'nin batıya açılan yüzü demek. 


AJDA PEKKAN VE MAGNUM REKLAM KAMPANYASININ DETAYLARI

Dünyanın haz otoritesi Magnum, gerçek haz kampanyasıyla insanlara özgün olmaları, özgürce hazları peşinden gitmeleri ve kendileri gibi yaşamaları konusunda ilham vermeyi amaçlıyor. Magnum, bu kampanyayı Türkiye’de tartışmasız en iyi yansıtan, müziğin ve modanın ikonik ismi Ajda Pekkan ile bir araya geldi. Dünyanın en başarılı moda fotoğrafçıları olarak sayısız ödüle layık görülen Mert Alaş ve Marcus Piggott tarafından gerçekleştirilen çekim için kısa bir süre önce kamera karşısına geçen Ajda Pekkan’ın 13 Haziran’da gösterime girdi. 

Türkiye’nin Süperstarı Ajda Pekkan’ın haz dolu hayatı ilham veriyor. 

Sanat hayatının her basamağında zirvede yer alan Türkiye’nin Süperstarı Ajda Pekkan, müziğe olan tutkusu ile yolundan sapmadan kendi hazzını yaşayarak her dönem ilham kaynağı olmayı başardı. Bakış açısı, yenilikçi tarzı, özgün duruşu, ilkleri gerçekleştirmesi ve her daim mükemmel görünümü ile zamansız ikonik bir isim oldu.

Hollywood yıldızlarından, pop starlara kadar dünyaca ünlü birçok yıldızın kariyerlerini etkileyen fotoğraf çekimleriyle tanınan Mert Alaş ve Marcus Piggott, bu kez Ajda Pekkan’a ve onun haz peşindeki etkileyici hikayesine övgü niteliğinde bir video ve fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Ajda Pekkan’ın gerçek ruhunu yakalayan görüntüler, haz yolculuğuna ışık tutuyor.

90'LAR AKIMI GERİ DÖNDÜ

PEKİ 90'LAR MODASINA DAMGA VURAN OLAYLAR

Cesur ve renkli 90'lı yıllar belki de moda dünyasının en sevdiği dönemlerden biri. Süper modeller, yıkılan tabular ve ihtişam çağının zirvesi olarak bilinir. 

90’lar denince herkesin zihninde canlananlar farklı... İnternet yerine hüküm süren televizyon, pop müziğin önlemez yükselişi ve dev bütçeli podyum şovları bizim ilk aklımıza gelenler. Ancak 90’lar modasının yeri bambaşka. Günümüz tasarımcıları ve pop ikonlarını avcuna alan akımlarla, süper modeller, pastel renkler ve kusursuzluk çağına damga vuran moda olaylarına bir bakalım.

1. Armani'nin Süper Modelleri: Bu dönemi temsil eden neredeyse her şeyin tek karede buluştuğu 1994 Armani sonbahar/kış koleksiyonunu kim unutabilir? Cindy Crawford ve Claudia Schiffer'ın da aralarında bulunduğu ‘Süperler’ lakaplı süper model grubunun neredeyse tüm üyeleri, parlak mini etekler, kısa yumuşak kazaklar ve baştan aşağı pastel renkler. İkonik kelimesini daha çok hak eden az kare vardır. 

2. Mugler'in Seksi Robotları: Thierry Mugler’ın 90’lar modası ve popüler kültürüne kattıkları bu listeye sığmayabilir. Ancak yenilikçi tasarımcının 1995 sonbahar/kış koleksiyonundaki seksi ve futuristik şovu Mugler’in zirve noktalarından biriydi. 2000’lerde Lady Gaga ve Beyonce’nin de video kliplerinde kullandıkları metal tasarımlar unutulmayacak arasında rahatlıkla yerini aldı. 

3. Alexander McQueen'in Tartışmalı 'Highland Rape' Podyumu:  90’ların çoğu zaman neşeli veya süper-seksi akımından ayrılan önemli bir moda anı da ‘Highland Rape’ti. Alexander McQueen’in İskoç köklerine politik bir selam yolladığı sonbahar/kış koleksiyonu, tasarımcıyı silinmeyecek biçimde moda tarihine yazan şovlardan oldu. Sonradan McQueen'in imzası haline gelen yırtık danteller ve bugünlerde geri dönüşünü yapan ekoseleri eski kimliğine kavuşturan bu şov, zamanın en tartışılan sunumları arasında yerini aldı. 

4. Kate Moss ve Mark Wahlberg'in Denimleri: Kate Moss ve Mark Wahlberg’in Calvin Klein kampanya çekimlerinde verdikleri kareler denimin zirvede yaptığı zaman dilimine harika bir örnek. Şimdilerde büyük geri dönüşünü yapan denim, Calvin Klein’ın imzası beyaz iç çamaşırları ve dönemin önemli isimleriyle hafızalara kazındı. 

  5. Lagerfeld'in Chanel Devrimi  Chanel’i nasıl bilirdiniz? Şık, asil, belki de biraz tutucu? Doğru olabilir ancak Karl Lagerfeld’in 1991’deki podyum şovundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Lagerfeld, Chanel kadınına hip-hop’tan ilham alan kalın altın zincirler, kepler, file mayo ve çoraplar giydirerek moda dünyasını temelden sarstı. Yıllar sonra ‘Pour It Up’ klibinde baştan aşağı Chanel’in ‘91 koleksiyonunu giyen pop ikonu Rihanna da parçaların zamansızlığını tescilledi. 

ALEYNA TİLKİ STARLIĞA DOĞRU ADIM ADIM İLERLİYOR

İnsanlar Aleyna Tilki'den ya nefret etti ya da hayran oldular. Ama sonuçta tepkisiz kalamadılar. Bu durumdan anlayabildiğimiz kadarıyla net olan şey şu: Aleyna daha şimdiden çok etkili bir isim.

Aleyna'nın  üzerine çok gidiliyor. İşte bu yüzden Aleyna'nın neden gerçek bir yıldız olduğuna dair 14 gerçeği önünüze sunuyorum.

 1. Bu kız çok iyi bir müzisyen, sesi şahane... Ortalama yetenekli insanların doldurduğu popüler müzik piyasamızda, Aleyna'nın ne kadar yetenekli olduğunu görmezden gelmek haksızlık olur. Hatırlamıyor musunuz, o programda ağzını açtığı gibi nasıl da şaşırtmıştı herkesi?

Aleyna kendisini  müzisyen olarak tanımlıyor ve müzik yapıyor. 

 2. Kesinlikle sahne ışığı var. 15 yaşındayken okul müsameresinde şiir okumaya çekinen insanları çok gördük. Bir de Aleyna'ya bakın,  Aleyna da  ışıl ışıl bir parlama mevcut sahnede kendinden emin, güzel, dimdik!

 3. Bu bir zorunluluk değil, lakin sahneye ya da ekranlara çıktığında kendisine "hey maşallah" dedirten bir güzelliği var! "Makyaj güzeli" falan demeyin hiç. Kalın eyeliner'lar, dudak şeklini değiştiren mat likit rujlar olmadan da bu kız gayet güzel. Boylu poslu, tam bir sahne kızı. Şahane bir kadın olacak, ileride aklımızı alacak, görürsünüz.

 4. Bir de tatlı mı tatlı bu iyi bir şey! Çünkü... Aleyna yeni nesil kız çocuklarının idolü olacak arkadaşlar. Gençlerin böyle hakkını arayan, hırslı, çalışkan kişileri örnek alması iyidir. Zira arabeske bulanmış pop müzik kültürü sayesinde çok fazla "pasif, hüzünlü, ben bilmem beyim bilirci" genç yaratıldı zamanında. Bu kötüydü. Şimdikiler Aleyna ile hakkını aramayı, özgüveni uygulamalı olarak öğrenecek; "kız çocuğu çok konuşmaz, kadın dediğin şöyle olur" gibi lafları sallamayacak.

5. Bahsettiğimiz kız daha 18 yaşında! Yine de yetişkinler tarafından topa tutuluyor, ama saygısını koruyor... İnternet alemi birbirine laf sokarak gerçek hayatta dahi kavga eden insanlarla dolu. 18'lik Aleyna'nın ise saygısını koruyarak verdiği cevapları pek de hor görmemek gerek.

6. Kesinlikle akıllı bir kız; bu zamanla daha da göreceğiz. Umuyorum ki popüler kültür onun ruhunu da kırmazsa

7. Kesinlikle duyarlı bir insan. Gündeme ses çıkarmasa, ölü taklidi yapsa kimse fark etmez; zira Aleyna Tilki'den bu yönde bir beklenti yok. Lakin o yine de sessiz kalmıyor.

 8. Ego meselesi doğru... Lakin bunun Star olmanın, diva olmanın şanından olduğunu söyleyebiliriz. El alem "it's Britney, bitch" derken ve bu egolu hallerin, hayranlarının özgüven ve sevgisini arttırmak amaçlı olumlu bir araca dönüştürürken; inanıyoruz ki Aleyna da bir neslin kızlarına özsevgiyi öğretecek.

9. Özür dilemesini de biliyor, hatalarını görüyor. O körkütük bir narsist değil. Yeri geldi Demet Akalın'dan, yeri geldi tüm Türkiye'den özür diledi. Hem de elle tutulur hatalar yapmamış olmasına rağmen. Yumuşak başlı bir çocuk o.

10.Dev isimlere hayranlık beslediğini zaten biliyoruz; lakin o dev isimlerden de övgü duyuyor! Selda Bağcan'ı rüyasında görüp, uyanınca mutluluktan ağladığını söylemişti mesela. Bunun üzerine ise Selda Bağcan, Aleyna'yı ne kadar beğendiğini ve bir gün mutlaka beraber düet yapmak istediğini açıkladı. Aleyna oynamıyor. İçinden geleni yapıyor. Yıldız Tilbe de aynı şekilde, Aleyna'yı seviyor. Aleyna'nın onlara saygısı büyük, onların da Aleyna'ya sevgisi!

11.Sosyal medyada ona nefret saçılıyor olabilir; lakin sosyal medyada pek gözükmeyen, gerçek hayata ait büyük bir hayran kitlesi var. Klipleri izleniyor, albümleri satıyor, konserleri doluyor... Gerçek rakamlar konuşuyor.

12. Ayrıca o hala bir çocuk! Çocuksu sevinçleri, çocuksu hayalleri var!

13.Tarz sahibi! Giyinişi, tarzı kesinlikle var. Bir kombin gördüğünüzde "bu Aleyna Tilki" diyebilirsiniz. Bu müzik piyasamızda pek de olmayan bir özellik.

14. Ayrıca kendisiyle de dalga geçiyor, tüm dünyaya gülüyor; gün gelecek bu günlere de gülecek.

TASARIMIN ETKİNLİK MERKEZİ

TASARIM PARKI 

Tasarım Parkı Etkinlik Merkezi Moda'da geniş mi geniş cepheli iki katlı, yaklaşık 400 metrekare alan üzerine kurulu, sosyal buluşma adresidir. Salonlarında etkinliklerin, workshopların gerçekleştirildiği merkez resimden seramiğe birçok alanda sanatseverler, hobi arayışı içerisinde olanlar, meraklılar ve sosyal yaşama bağlılığı ilke edinenlerin aranılan adresleri arasında yer alıyor. Birçok etkinlik için kiralanabilir, sergi açılabilir, workshop olarak planlanabilir alanları ile birlikte keyifli mi keyifli kafesi de bulunan Tasarım Parkı, aynı zamanda mimari ve tasarım alanında arayış içerisinde olanları da ciddi bir network çatısı altında buluşturuyor. Yogaya geldiğinizde bir anda tangoya da hayran kalabileceğiniz, kahvenizi yudumlarken eşsiz tabloların içerisinde adeta büyüleneceğiniz, birbirinden lezzetli menüleri tercih ederken resim, seramik gibi sergi eserlerini keyifle keşfedebileceğiniz çok yönlü bir atmosfer olma özelliği taşıyor. Beraberinde Kartal Dragos’ta havuzlu konaklama imkanı da bulunan ikinci bir şubesi de bulunan Kadıköy Tasarım Parkı Etkinlik Merkezi, kişisel gelişim ve dönüşüm seminerleri, oyunculuk ve tiyatro atölyeleri gibi hayatınızda yeni sayfaları açan etkinliklere de ev sahipliği yapmaya 10 yıllık bilgi ve birikim ağı eşliğinde devam ediyor…

GÜNÜN SÖZÜ 

Şu ümmet için en çok korktuğum şey, dili ve sözleri ile alim; kalbi ile cahil olan kimselerdir.

HZ. ÖMER