​ADRİANA-METİN "OUT", IGOR TUDOR "İN"

Ekin GÜN 23 Tem 2017

Ekin GÜN
Tüm Yazıları
Valla ne yalan söyleyeyim şu sıralar gündemi Igor Tudor denilen futbol sahtekârı işgal ediyor.

Valla ne yalan söyleyeyim şu sıralar gündemi Igor Tudor denilen futbol sahtekârı işgal ediyor.

Galatasaray tarihinde ilk kez temmuz ayında ismini bile telaffuz edemediğim ecnebi bir takıma elenince Igor Tudor ana gündem maddesine oturdu.

Ama durun, asıl mesele bu değil… Igor Tudor karşılaşmadan bir gün sonra İstanbul’un ünlü bir otelinde havuz sefası yapıyor yardımcısı Ayhan Akman’la birlikte.

E şimdi haliyle sorsanız “toplantı yapıyorduk” diyecekler ama havuz başında 80’lerin modası sayılan bir mayoyla o toplantının nasıl bir toplantı olduğunu söylemeye gerek yok.

Herhalde ligde de üç beş maç kaybedince Galatasaray teknik kadrosu bu sefer “pool party” eşliğinde toplantı yapacaktır, olmadı Miami’de soluğu alırlar, hazır havalar sıcakken gidecek yer çok.

Mevzu bahis bu olunca pek tabi Adriana Lima ile Metin Hara’nın o büyük aşkı da gündemden düşüverdi.

Metin Hara şu sıralar Igor Tudor’a demediğini bırakmıyordur ama geçenler de görgüsüzce Ayşe Arman’a saydığı gibi eski sevgililerinden unuttuğu varsa onu söyleyerek tekrar gündemin baş sırasına oturabilir.

Zaten Adriana ile Metin aşkının tasası da Cengiz Semercioğlu’na düştü. Bu aşkın “reklam” olabileceğini düşünüyormuş, öyle diyor…

Hazır Cengiz Semercioğlu demişken rahmetli Harun Kolçak’ın arkasından yazdığı yazının terbiye sınırlarıyla bir alakası yok.

Bizim örf ve adetlerimizde “ölünün arkasından konuşulmaz” diye ağır bir cümle varken Semercioğlu’nun kaygısı başka!

Edep dersen o hiç yok zaten.

***

Geçmiş haber ama olsun yine de bahsedelim her ne kadar eleştirsem de Tarkan Tarkan’dır çünkü.

Tarkan 8 gün boyunca Harbiye’yi sallayınca diğer sanatçılar da kıskançlık krizlerine girmiş.

Ama Demet Akalın konserine “koşa koşa gelmiş”, şimdi de Sıla hayranları Harbiye’yi dolduracakmış, 2 günlük planlanan konser maratonu 5 güne çıkarılmış.

Hazır Tarkan demişken yeni albümünde yer alan bir şarkısının da çalıntı olabileceğine ilişkin iddialar da mevcut, henüz bildiğim kadarıyla resmi bir açıklama gelmedi, geldiyse de kaçırdım kusura bakmayın.

Bir aralar hatırlayın Aslı Enver ve Murat Boz aşkı da gündemden inmiyordu, şimdi haklarında çıkan ayrılık dedikodularının “Kardeşim Benim 2” filminin reklamı olabileceği iddia edilmiş.

Onun için Enver yeni filmde olmayacağını açıklamış ama sert bir şekilde açıklamış ha çok sert!

Memlekette zaten aşk yaşasan “reklam”, ayrılsan “reklam” oluyor, bu işin ortası da olmadığına göre nasıl işin içinden çıkılacak bilmiyorum.

Aslında ayrılmış gibi gözüküp ayrılmayacaksın, aşk yaşıyormuş gibi gözüküp yaşamayacaksın, yumurtanın ne sulusu ne katısı kayısısı gibi bir durum olmalı ki inandırıcılığı olsun.

Hele Caner Erkin’in ilişkileri var ki sormayın… Futbolundan daha çok ayrılığıyla, aşkıyla, evliliğiyle gündeme geliyor, ama ona “reklam” diyen yok.

Herhalde futbolcu olma kontenjanı başka işliyor bu magazin âleminde.

Valla onun kiminle evli olduğunu, kimden neden ayrıldığını aklımda tutamadım, bu kısmı Google’a başvurarak öğrenebilirsiniz.

Fatih Terim’in mekân basmasını bir de üstüne basın toplantısı düzenleyerek her zaman ki gibi parmak sallamasını konu etmeyeceğim.

Nasılsa değişen bir şey olmuyor!

Herhalde Türk futbolunda Fatih Terim, Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören’den başka kimse yok ki bunlar ne yaparsa yapsın yaptıkları her şey meşru!

Ha tabi unutmadan… Tudor’a atarlanarak soru soran bazı basın muhabirleri Fatih Terim’in karşısına geçince sus pus, mekân bassa da “aslında konu sizin bildiğiniz gibi değil” diyerek kıvırtma hallerindeler.

E pes doğrusu!

***

Benim için bu yazıyı okuyunca “bu ne diyor” diyebilirsiniz ama aslında görüldüğü üzere dediğim bir şey yok.

Eline mikrofon alanın sanatçı olduğu yerde İngilizce bilinen Ortadoğu uzmanı kesildiği bir düzlemde magazin gündemini pek atlamayalım dedim.

Öyle ki nasılsa Türkiye’nin ve dünyanın gelişmelerini çok ama çok büyük bir entelektüellikle yazanları ve çöreklenmiş olduğu köşelerden Türkiye’ye yön verdiklerini sananları gazetelerden Allah’ın her günü okuyorsunuz.

Onun için bugünlük gündemin ana maddelerinden uzaklaşmamın eksikliği hissedilmeyecektir.

Hissedilse de azıcık idare ediverin.

Not: Arada kaynamasın… Üsküdar Belediyesi’nin Gazi Çengelköy’de 15 Temmuz günü açılışını yaptığı “15 Temmuz Şehitler Çeşmesi” harika bir proje. Başta Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olmak üzere emeği geçenlerin yüreğine ve aklına sağlık. 15 Temmuz’u unutturmamak için böyle projeler artarak devam etmeli.