ADANA AYAKTA

Neşe BERBER 11 Şub 2019

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Yerel seçim çalışmaları yurt genelinde olanca hızıyla sürerken, cuma ve cumartesi düzenlenen MHP'nin 50. yıl kutlamaları Adana'daki seçim havasına başka bir heyecan kattı.

Kutlamalarda büyük bir kalabalık hazır bulundu. “İğne atsan yere düşmez” deyimi ortamı anlatmak için son derece uygun ve yerinde. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Hüseyin Sözlü ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Adana’ya gelişi itibariyle neredeyse bir dakika yalnız bırakmadılar. Başkan adaylarının yoğun seçim çalışmalarını takip ederken, neredeyse hiç uyumadıkları ama bundan hiç rahatsız olmadıklarına tanık oldum.

Cumhur İttifakı adaylarının Mersin ve Adana’daki yerel seçim çalışmalarında her iki şehirde de büyük bir heyecan var. Herkes bu seçimin çok önemli olduğunu konuşuyor. 1 Nisan sabahına kadar sanırım kimse uyuyamayacak.

Her iki şehirdeki heyecan Devlet Bahçeli’nin gelmesiyle daha da katlandı. MHP Genel Başkanı, partisinin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında geniş bir konuşma yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu programa katıldı. MHP teşkilatlarının tamamı ve Ülkü Ocakları hemen hepsi Adana’daydı.

Bahçeli’nin konuşması sırasında büyük bir heyecan vardı. Sözleri en az altı kez tüm salon ayakta alkışlanarak kesildi. Bahçeli, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimi bir beka imtihanı olarak değerlendirdiklerini söyledi ve ekledi:

"Bugünkü nöbet bizdedir, bugünkü nöbetçiler felaketler karşısında celadet anıtı gibi yükselen milliyetçi-ülkücü harekettir. Sabırla beklemek, sebatla nöbet tutmak onurların en onurlusudur. Milli bekaysa konu, canımızın ne ederi, cananımızın ne değeri var, bin defa feda olsun. Eli titreyenin, tereddüt geçirenin billahi kanı kurusun. Bize 'saray bekçisi' diyen Kılıçdaroğlu'na gerçekten acıyorum, perişanlığına üzülüyorum. O da biliyor ki Türkiye'nin bekası için bekçi olmaya hazırız. O da görüyor ki Türk milletinin bekası için bekçilikse bize düşen seve seve yaparız. Evet bekçiyiz, kalpleri imanla çarpan vatan bekçileriyiz. Evet bekçiyiz, vatan ve milli bekanın nöbetini, uğruna 'ha ekmek yemişiz ha kurşun' adanmışlığıyla tutuyoruz." sözleri salonda herkesi ayağa kaldırdı.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin birlikteliği hem MHP tabanında hem AK Parti tabanına huzur, güç ve sevgi getirmiş. Yerel seçimlerde ise adayların Cumhur İttifakı desteği ile seçimi kazandıklarında şehirlerine daha fazla hizmet yapabileceklerine inancı ile daha bir rahatlamış gözüküyorlar.