ACUN ILICALI FUTSAL SÜPER LİGİ

Mehmet Zeki KUTLU
Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi, Spor Toto 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Plaj Futbolu ve "FUTSAL LİGİ" vb. onlarca organizasyonu düzenliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi, Spor Toto 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Plaj Futbolu ve “FUTSAL LİGİ” vb. onlarca organizasyonu düzenliyor. Bağlı bulunduğu UEFA ve FIFA kriterleri uygulanarak organize edilen bu turnuvaların sonuncusu olan Türkiye Futbol Federasyonu Futsal Ligi’ni izleme şansı buldum. Benimde öğretim görevlisi olarak görev yaptığım Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda yapılan sezonun son maçında Şişli Spor ile Büyük Bingöl Spor Kulübü karşılaştı. Kırmızı-siyahlılar, Saro Saraf, Eray Can Akkaya, Sadettin Çamcı, Talha Can Vardar, Hakan Bezirgan, Muhammet Altunay (4) ve Ramazan Bildirici'nin (2) golleriyle maçı 11-8 kazandı. Bingöl ekibinin golleri ise Murat Aris, Ümit Kesmez, Kadir Bahadır, Yunus Kaya (2) ve Ömer Tezel'den (3) geldi. Maçın ardından düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını teslim alan Şişli Spor Kulübü, Türkiye'yi 2022-2023 sezonunda UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.
Futsal Süper Ligi 8 takımdan oluşuyor. Şişli Spor ve Büyük Bingöl Spor Kulüplerinin haricinde, Ankara Kartal Spor, Seyhan Belediyesi, Siirt Üniversitesi, Alipaşa SK, Kurudere SK ve Tekirdağ Gençlik Spor Kulüpleri yer aldı. Bu organizasyonu bana haber veren Kocaeli Bingöllüler Dernek Başkanı Ali Değirmenci oldu. Hocam Bingöl’den takımımız gelecek. Maçlar sizin okulda. Bende sordum soruşturdum evet bir turnuva için salon tahsis edildi ama hangi turnuvanın maçları oynanacak diye kimsenin haberi yok. TFF Futsal Milli Takımı sıklıkla bu salonda antrenman yapıyor ve hatta milli maçları da bu salonda oynuyor. Ama bu branşın liginin olduğunu hiç duymamıştık. Gelen takımların isimleri Süper Lig havası da vermiyor ama maçların kaliteli geçtiğini söylemem lazım. Çok yetenekli gençler var. Tribünleri boş görmem, şehrin bu turnuvadan bir haber olması, ne bir gazeteci nede canlı yayının olmaması ve hatta reklam panosudur, röportaj alanıdır, müzik ve protokolsüz bu organizasyon ucuza gittiğini gördüm. Futsal süper ligi böyle olmamalıydı. Nasıl ki kadın futbolu için Spor Toto Süper Lig takımlarının ve özellikle üç büyüklerin katılmasıyla sağlanan ilgi gibi futsala da mutlaka el atılmalı.
Bu konuyla ilgili biraz kafa yorunca Acun Ilıcalı organizasyonuyla 4 büyüklerin eski yıldız futbolcularını oynatarak 2016 yılında düzenlediği Turnuva gözümün önüne geldi. Tribünler tıklım tıklım ve herkesin kazandığı bir organizasyondu. Ev sahipliği yapan Sakarya şehri kazandı, eski oyuncular kazandı, kulüpler kazandı ve bizlerde bu sayede salon futbolunu öğrendik. Salon futbolunu çok iyi bilen hem de takımları denk ve heyecanı sonuna kadar sürecek bir ligin planlamasını sanırsam Acun Ilıcalı’dan daha iyi yapacak kimse yoktur. Kendisi ligin isim sponsoru da olabilir, rahatlıkla sponsorda bulabilir. Sponsorlar bu işe sarıldı mı popülaritesi artar futsalın. Yeni futsal idollerinin isimlerini de bizlere öğretirler. Gençlere yeni alternatif kapılar açılabilir bu branş sayesinde. Sonuçta okul sporlarında ve üniversite sporlarında bu branş var zaten.
Temennim o dur ki önümüzdeki senelerde biletleri günler öncesinde bitmiş, tribünlerin coşkulu tezahüratlarıyla desteklediği, futsalcılarının idol olduğu ve popülaritesi artmış bir ligi izleriz. Futsal bunu hak ediyor.