​ABD BARCELONA'YI KINASA NE OLUR?...

İlnur ÇEVİK 19 Ağu 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
DEAŞ yine iş başında…

DEAŞ yine iş başında… İspanya'da Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barcelona ve güneyindeki sahil kasabası Cambrils'de araçlarla düzenlenen saldırılarda 14 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı.  

Perşembe öğleden sonra beyaz bir kamyonet, Barcelona'nın merkezindeki ünlü La Rambla Caddesi'nde gezen insanların arasına daldı. 1.2 kilometre uzunluğundaki cadde turistlerle doluydu. Kamyonet şoförü mümkün olduğunca fazla insana çarpmak için zig zaglar çizerek ilerledi. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırgan olay yerinden kaçtı.

Saldırıyı, Irak Şam İslam Devleti (DEAŞ) örgütü üstlendi. 

Barcelona'daki saldırıdan yaklaşık 8 saat sonra bu kez kentin 110 kilometre güneybatısındaki popüler sahil kasabası Cambrils'de yine bir araç günün ilk saatlerinde yayaların üstüne sürüldü. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Terörden en fazla dayak yiyen Türkiye saldırıları kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler de yer aldı: "Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya'yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz."

Buraya kadar her şey normal ama bundan sonra ip kopuyor… ABD Başkanı Donald Trump saldırıyı sosyal medya üzerinden kınadı. İşte bu tuhaf…

ABD ile beraber çalışan PYD, YPG ve PKK üçlüsü sözde Suriye’nin Rakka kentini DEAŞ’tan temizleyecekti… Ama onlar DEAŞ’çıları Rakka’da temizlemek yerine onlarla anlaşma yapıp şehri terk etmelerini sağladılar… Yani DEAŞ teröristleri yok olmadı aksine bölgeden kaçmalarına izin verildi. Rakka’dan kaçan yabancı DEAŞ teröristlerin ise dünyanın dört bir köşesine dağıldıkları söyleniyor…

Yani bundan sonra DEAŞ’ın dünyadaki eylemlerinden ABD ve PKK sorumlu… İşte İspanya’daki terör eylemlerinde de ABD ve PYD, YPG ve PKK üçlüsünün ellerine kan bulaştı… Var mı bu işin başka izahı?