Vakıf Katılım web

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Fehmi KETENCİ 23 Nis 2020

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Her yıl, çocuklarımızın özlemle bekledikleri ve öğretmenleri ve aileleri ile birlikte coşkuyla kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bu aynı coşkuyu yaşayamayacağız.

      Sevgili okurlarımız,

      Çok zor günler geçiriyoruz. Tüm dünyayı saran ve ocak başından beri gündemimizden düşmeyen bir salgın, her şeyi unuttuğumuz ayların içinde olamamıza neden oldu. Spor yok, sokağa çıkma “önce sağlık” denilerek ilk yapmamız ve uymamız gereken önlemlerden oldu.

      Yazıyı yazdığım bugün, böylesine zorlu bir ortamda, mutlaka hatırlamamız ve tarihimizde, özellikle çocuklarımız için hep hatırlayacakları, Ulu Önder Atatürk’ümüzün bayram olarak çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın arefesi, 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin yüzüncü açılış yıl dönümüdür.

      Her yıl, çocuklarımızın özlemle bekledikleri ve öğretmenleri ve aileleri ile birlikte coşkuyla kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bu aynı coşkuyu yaşayamayacağız. Bir süredir ülkemizi de etkileyen koronaviriüs salgını nedeniyle alınması gereken önlemler çerçevesinde, dört gün süreyle uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına denk geldi. Başta çocuklarımızla olmak üzere, evlerimizde, balkonlara asacağımız Al Bayrağımız eşliğinde seslendireceğimiz İstiklal Marşı’mız eşliğinde kutlayacağız.

      Bugünü kısaca özetlersek; 23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisimizin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve yıllardır çocuklarımızın hayallerini süsleyen ve coşkuyla kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramı’nın olduğu gündür..

      Tarihimizde çocuklarımız için sembol olan bu özel günde maalesef ki, ülkemizde de etkili olan salgın hastalık nedeniyle “Önce Sağlık” için, “Sosyal Mesafeyi” koruyabilmek adına uygulanan dört günlük “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” nedeniyle evlerde olacağız.

      Spor yazmam gereken bir günde ileriki tarihe ertelenmiş olan spor olayları konusunda yazacak hiçbir şey yok. Geçtiğimiz hafta, Süper Liglerimizde kaldığımız yerle ilgili kısa bir özet vermiştim.

      Bu haftaki yazıyı yazdığımız anda farklı bir yerde değiliz. O nedenle, spor olayları ile yazacaklarımız ayni içerikteki sözlerde devam edecek gibi.

      Yazılması gerekenler hep aynı.

      Genel durumu anlatan geçtiğimiz hafta yazdıklarımızdan kısa bir özeti buraya aktarmaktan başka yapabileceğımız farklı bir şey yok.

      “Bu ne kadar sürecek, merak edilen bu konu sadece ülkemizde değil tüm dünyanın konusu artık. FIFA ve UEFA spor müsabakalarının geleceği konusunda sürekli toplantılar yapıyor. Kulağımıza gelen bilgilere göre; yarıda kalan tüm spor müsabakalarının kaldığı yerden devam ettirileceği şeklinde. Bir zaman söylenen, kaldığı yerden tescil edilmesi konusu en azından şimdilik gündem dışına ötelenmiş durumda.

      Türkiye Süper Ligimiz, oynanmayan sekiz haftası ile bu konuda verilecek kararı bekliyor.

      Daha şampiyonluk şölenleri yaşayacağız. Ve Lig Şampiyonumuzu ile birlikte üç takımımızı Avrupa Kupalarına göndereceğiz.

      Dünya markası olan basketbolumuz, EuroLeague “Final four”da olacak ve büyük ihtimalle şampiyonluk yaşayacağız, Avrupa Voleybolunda şampiyonluklarımız olacak”.

      Tüm zorlukları aşacak gücümüz var.

      Başaracağız… Kısacası; daha yapacak çok işimiz var.

      Köşe yazımın konusu spordu. Yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi. Haftalardır dünyada olduğu gibi ülkemiz sporunda da, tüm organizasyolar süresiz ertelendi. Ne zaman, neler olacağı, nereden başlayabileceği konusunda, pek de önümüzü görebilecek durumda değiliz. O nedenle de, bu yazıma spor konusunda şimdilik aktarabileceğim yeni hiçbir şey yok. Spor yazıma ekleyebileceklerim şimdilik bunlar.

      Günümüzün önemini yansıtan günümüzün konusuna dönelim.

      Evlerimizden kutlamaya çalışacağımız bu özel günü, bir kaç sözcükle kutlamaya çalışarak yazımıza son verelim.

      Ulu Önderimiz Atatürk’ün çocuklarımıza armağan ettiği; Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’in açılışının yüzüncü yılını simgeleyen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, başta çocularımız olmak üzere tüm ulusumuza Kutlu Olsun.