​2053 PROJESİ

Neşe BERBER 22 May 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Rize Belediyesi tarafından hazırlanan "2053'te Nasıl Bir Rize" projesi yapıldı.

Rize Belediyesi tarafından hazırlanan “2053’te Nasıl Bir Rize” projesi yapıldı. Proje’nin detaylarına baktığımızda Rize’nin turizm şehri olmasına yönelik büyük bir çalışma olduğunu görüyorum. Rize 4 Mevsim yaşanır güzellikte olması, projeyi daha da hızlandıracağa benziyor. Başkan Reşat Kasap proje ile ilgili  ‘Şehrimizin  estetik, doğal güzelliğini ve kültürel potansiyelini hayata geçirip, hak ettiği konuma getirmeyi planlıyoruz.  Bunun yanında kent kültürü ve kentlilik bilinciyle şehrimizin estetiğine yönelik çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Rize’nin  zorlu coğrafi koşullarına rağmen bunu fırsata çevirerek ilimizi turizm şehri olarak daha çok tercih edilmesi ve her köşesi ayrı güzelliklerle dolu olan şehrimizi turizm açısından geliştirip, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bilinir olması yönünde çalışmalara devam ediyoruz.’’ diyor. 

------------------------

Akıllı Şehirler

Akıllı Şehirler konusunda tüm dünyadan öncü kurum, kuruluş ve ülkelerin katılımıyla İstanbul, geleceğin şehirleşmesi ve teknolojisine de köprü olup Akıllı Şehirler alanındaki en nitelikli fuarlardan birine ev sahipliği yaptı.

Günümüz teknolojilerinin kullanıcı ve üreticileri, geleceğin metropolleri ile İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) tarafından gerçekleşen  uluslararası bu fuarda biraraya geldiler.  İçinde yaşadığımız şehirler “Akıllı Şehirler”e dönüşürken bu dönüşüme yön veren tüm unsurları bir araya getiren World Cities Expo İstanbul’da 100’den fazla yerli ve global firma ve 10bin profesyonel ziyaretçi ve işlerini zirveye taşıyıp profesyonel bağlantılar kurarken, fuar ziyaretçileri de deneyim alanlarında yenilikler dünyasına adım atarak, alanında uzman dünyaca ünlü konuşmacıları takip ettiler. Böylelikle belediyeler daha  hızlı, kullanıcı dostu, ulaşılabilir ve sürdürülebilir çözümlerle tanışmış oldular. Bundan sonrası başkanların ufkuna kalmış, gördüklerini kendi şehirlerinde uygulamanın yollarını başarabileceklermi göreceğiz.

----------------

Bayrampaşa Belediyesinden ilginç bir atılım... 

Türkiye’nin birçok ilinden özel kalem müdürlerinin bir araya gelerek oluşturdukları platformda Özel Kalem Müdürleri Platformu kuruldu. İlk duyunca ilginç geldi bana. Fakat özel kalem olmak gerçektende hiç o kadar kolay bir görev değil. Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Hüsamettin Efe’nin başkanlığını yaptığı  Özel Kalem Müdürleri Platform çalışmalarına başlamış. Ayrıca duyduğuma göre “Özel Kalem Müdürleri Akademisi” kurulmasının hedeflendiği konuşuluyor.

Bayrampaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Hüsamettin Efe, “özel kalem müdürleri platformu  yüzlerce özel kalem müdürü ile çalıştığımız bir platformdur. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımız ile güzel projelere imza atmak istiyoruz. Projelerimizden en önemlisi üniversiteler ile işbirliği yaparak kuracağımız özel kalem müdürleri akademisi olacaktır. Kuracağımız akademi ile hedefimiz, Türkiye’nin geleceğine yön verecek üst yönelimlerde çalışacak arkadaşların yetişmesini sağlamaktır” dedi.