2020'YE GÜZEL GİRELİM

Yonca ORTAN 22 Ara 2019

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Her yıl her şehirde farklı farklı etkinlikler yapılsa da yılbaşı gecesini evde arkadaşınızla beraber geçirmek gibisi yok.

Her yıl yılbaşı gecesi için büyük markaların raflarında kadifelerin ön planda gördüğümüz doğru fakat bu sezon kadife modelleri biraz geride kalıyor. Tabi ki de kadife modellere de her mağazada rastlamamız mümkün fakat 2020 yılı yılbaşı gecesi için parlak kumaşlar ve payetler moda olacak. Payetli modeller geçen seneye kadar şık bir topuklu ayakkabı ile özellikle de stilettolar ile sık kullanılıyordu. Bu sezon ise payet etek ve elbiseleri spor ve sade botlar ile birbirinden güzel kombinlerle rastlamamız mümkün olacaktır. Sokak stillerinde de sıkça rastladığımız bu kombinler çorap botlar ile farklı bir o kadar da şık görünmenize yardımcı olacaktır.

Payet elbiseleri tercih etmeyen kadınlar ise dikkat çekici parlak renkteki elbiseleri tercih edebilirler. Bu modellerde genellikle altın ve gümüş tonlarının tercih edildiğini görüyoruz. Giyimi ve güzelliği ile şık bir davette unutulmaz anı bırakmak için her kadın adeta birbiri ile yarışacak. Zarafetinizi göz önünde bulunduracak bir elbise topuklu ayakkabı ve narin bir küpe ile o davetin yıldızı olabilirsiniz.

Her yıl her şehirde farklı farklı etkinlikler yapılsa da yılbaşı gecesini evde arkadaşınızla beraber geçirmek gibisi yok. Yeni yıla bir ev partisinde girecekseniz eğer sokakta olduğu gibi evde de rahatlığınızın ön planda olması önemlidir. Trendi model bir etek ve ona uygun bluz ve abartı olmayan bir topuklu ayakkabı ile kolaylıkla rahat ve şık bir görünüm elde edebileceğiniz bir kombin oluşturmanız mümkündür. Sezonun modası olan bomber pullu bir ceket ile kıyafetlerinizi süsleyebilirsiniz. Bir kolye ve sade bir küpe ile de kombinizi renklendirebilirsiniz.

Yılbaşında her ne olursa olsun dışarı çıkmadan yapamam diyenlerdenseniz bu kombin tam da size göre. O gece şıklığınız ile parlamak için mini elbiseleri tercih edebilir ve aksesuarlarınız ile bu elbiseyi oldukça renklendirebilirsiniz. Böyle bir elbise için uygun ve rahat bir topuklu ayakkabı seçmenizi öneriyoruz. Tüm geceyi ayakta geçireceğiniz için o gecenin tadını çıkartmak istiyorsanız ayakkabı seçimine dikkat. Ayrıca olmazsa olmazlarımız arasında bulunan kırmızıyı dudaklarınıza taşıyabilirsiniz. Aşağıda bu detaya değineceğim.

Yılbaşını evde geçirmek kadar huzurlu bir gece yok bizce. O gece aradığınız sessizlik, huzur ise evde aileniz ile birlikte geçirebilirsiniz. Evde olacaksanız eğer o gece rahatlığınıza önem vermelisiniz. Topuklu ayakkabı yerine şık babetlerden yana tercih yapabilirsiniz. En iyisi siz samimi bir ortam yaratmak için taytınızı tuniğinizi giyebilir ve eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz.

Yüzümüzü de giydirelim

Yılbaşı gecesi kırmızı ruj tabii ki en favori seçim fakat uygularken yaptığımız hatalar ya da yanlış ürün seçiminden dolayı dağılma olasılığı çok yüksek oluyor. Yeterince pratiğiniz yoksa kırmızı kalemsiz asla uygulamaya başlamamak gerekiyor yoksa alt üst dudak büyüklüğü herkeste eşit olmayacağından asimetrik bir görünüm ortaya çıkacaktır. Bunu dengelemek için kalemle çizilip doldurulan dudağın üzerine uzun süre çıkmayan suya dayanıklı ruju uygulayabilirsiniz.

Yılbaşında biraz eğlenmekten korkmayın! Doğal bir makyajın üzerine de uygulayabileceğiniz simler artık her yerde satılıyor. Tek yapmanız gereken doğru bir renk belirleyip uygulamak istediğiniz bölgenin altına krem göz farı ile az miktarda uygulamak. Dudak kremi de yapıştırıcı görevi görecektir. Sonrasında kaş fırçasıyla dokunarak pullardan, simlerden kurtulabilirsiniz ama yine de büyük taneli olanları tercih edin.

Siyah makyaj yapmanın püf noktası çok iyi bir siyah kalemden geçiyor. Bunun için siyah göz kalemini göze yayarak sürün. Üzerine siyah far sürmek hem farınızın dökülmesini engelleyecek hem de kusursuz siyahı yoğun bir şekilde görmenizi sağlayacaktır. Siyaha biraz eğlence katmak isterseniz göz pınarlarına metal ya da altın rengi pigment ile son dokunuşu yapabilirsiniz. Dudaklarda ise nude görünümü tercih edin. Smokey makyajlarda gözleriniz ön planda olacağı için dudaklarınızı arka plana atmak en doğru seçim olacaktır. Dikkati dudaklardan uzaklaştırıp gözlerinizin daha da ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Coachella ve Burning Man gibi festivallerde gördüğümüz makyajlar da yılbaşı için tam ilham kaynağı. Makyajınız bittikten sonra kaşınızın üstüne altın yıldızlar yapıştırın ya da metalik renklerle hem dudağa hem gözlere fütüristik bir görünüm verebilirsiniz, üstelik uygulaması da çok basit. Eğer aldığınız ürünün kendi yapışma özelliği yoksa kirpik yapıştırıcısı kullanabilirsiniz, böylece cildinizi de korumuş olursunuz.

Makyaj Tüyoları

·  Bakır renk makyajlar tercih edebilir, aydınlatıcınızla o geceye hazır olabilirsiniz. Şampanya rengi aydınlatıcılar ve altın rengi ışıltılı farlar uyumlu olacaktır.

·  Ten renginizle aynı renk makyaj hata yapma şansınızı sıfıra düşürür. Çok fazla uğraşmadan şık bir görünüme ulaşmak istiyorsanız bu seçenek tam da size göre!

·  Yılbaşı makyajınızın daha boyutlu durmasını istiyorsanız kontür işleminden de kaçırmayın. Yüz kontürleme yılbaşı fotoğraflarında daha iyi çıkmanıza yardımcı olacaktır.

·  Başka bir seçenek olarak yılbaşı makyajında takma kirpik tercih edebilirsiniz. Günlük hayatta pek tercih edilemeyen takma kirpikler böyle özel geceler için tam bir kurtarıcı! Göz alıcı kirpiklerinizle koyu veya nude tonlarda bir ruju isteğinize göre uygulayabilirsiniz.

·  Makyajınızın tüm gece yüzünüzde bozulmadan durabilmesi için ise en son ışıltılı bir makyaj sabitleme spreyi sıkmalısınız.

·  Likit aydınlatıcınızın üzerine sabitleyici pudra kullanarak ışıltınızın kalıcılığını artırabilirsiniz.

Hepinize güzel ve şık bir yeni yıl eğlencesi diliyorum.