​2 EYLÜL'E NE KALDI ŞURADA?

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Soğuk ve yakın komşumuz Rusya'da 2018 yılında yapılacak olan Dünya Kupası Organizasyonuna kalifiye olmaya çalışan takımlar için ve (tabii ki bizim için de) son dört maçtan oluşan final periyoduna girilmesine birkaç gün kaldı.

Soğuk ve yakın komşumuz Rusya’da 2018 yılında yapılacak olan Dünya Kupası Organizasyonuna kalifiye olmaya çalışan takımlar için ve (tabii ki bizim için de) son dört maçtan oluşan final periyoduna girilmesine birkaç gün kaldı.

Hükümetimizin turizm sektörünü canlandırmak için 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesindeki iki günü (28-29 Ağustos) de tatil ilan etmesiyle, Güzel ve Sıcak Ülkemizde, milyonlarca Yurdumun İnsanı bu hafta Cuma akşamından itibaren yollara düşecek. Tatildi, bayramdı derken 2 Eylül’de (Kurban Bayramının 2. Günü) Ukrayna ile Kharkiv’de Metallist Stadında oynayacağımız önemli maç şimdiden gündemde gerilere doğru itildi bile.

Uçakta gazeteci dövmek, Alaçatı’da kebapçı basmak gibi kriminal olaylardan sonra göreve gelen Yaşlı Kurt Mircea LUCESCU önceliği yaraları sarmaya ve birlik/beraberliği sağlamaya verdi. İtalya/Milano’da Hakan ÇALHANOĞLU’nu ve İspanya/Barcelona’da Arda TURAN’ı bizzat ziyaret ederek milli görev için “Seferberlik Görev Emri”ni tebliğ etti. Hemen akabinde, halef/selef oldukları Fatih TERİM’e tavsiyelerini almak için bir nezaket ziyaretinde bulundu ve ardından Sn. Cumhurbaşkanı’nı ziyaret edip bir nevi “güven mektubu”nu sunarak fiilen göreve başladı.

Sezonun ilk iki hafta maçları itibarıyla da, birçok maçı bizzat ekibiyle birlikte izleyerek notlar aldı, gözlemlerde ve değerlendirmelerde bulundu. (en son pazar gecesi hemen yanında eski talebesi Tayfur HAVUTÇU ile Kadıköy’de maç izlemekteydi.)

Programımıza göre; 2 Eylül Cumartesi günü Ukrayna ile deplasmanda, 5 Eylül Salı günü Eskişehir’de Hırvatistan’la, 6 Ekim’de evimizde İzlanda ile ve son olarak 9 Ekim’de deplasmanda Finlandiya ile oynayıp eleme grubu maçlarını tamamlayacağız.

Şu anda grubumuzda iki takım 13 puanda (Hırvatistan ve İzlanda), iki takım 11 puanda (Türkiye ve Ukrayna), iki takım da 1 puanda (Finlandiya ve Kosova) bulunuyor. Grubumuzda lider olan takım doğrudan Rusya’ya gitme hakkı kazanacak. İkinci olabilen için de bir şans daha mümkün. Dokuz gurubun en kötü ikincisi kafadan elenecek, kalan “en iyi ikinci sırada bitiren” sekiz takım kendi aralarında eşleşerek içerde-dışarda iki maç daha oynayıp birbirlerini saf dışı bırakmaya çalışacaklar. Buradan kalan dört takım daha Rusya biletini almış olacak. 

Finlandiya ve Kosova dışında kalan dört takım da (Biz, İzlanda, Hırvatlar ve Ukrayna) grup birincisi olabileceği gibi grup dördüncüsü de olabilir aritmetik olarak. Oynanacak dört maçın sonunda alınacak 12 puan daha var ortada. (grup sonuncusu ile oynanan maçlarda alınan puanlar herkesten düşülecek ana tablo için değerlendirme yapılırken, yani muhtemelen Kosova’dan aldığımız 6 puan silinerek hesaplama yapılırsa şu anda 5 puanımız var helalinden) durum pek parlak değil ama “çıkmadık canda umut vardır.”

Süper Lig şu anda kıran kırana başladı. Her takımın her takımı yenebilme ihtimali var. (Yılmaz ERDOĞAN’ın dediği gibi: “ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim”) Fakat uygulamada olan yabancı kuralı takımlarımızın sahaya 9-10 yabancı futbolcu ile çıkmalarına müsaade ettiği için Lucescu galiba ağırlığı Avrupalı Türkler ile Lejyonerlere verecek Milli Takım’da.

Milli Takımımıza bu sarp ve dikenli yolda, bayram tatiline gidecek vatandaşlarımıza da Ülkemiz yollarında güzel yolculuklar diliyorum. Allah Kavuştursun.