18 MART'TA ANKARA'DA TOY KURULACAK

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
MHP'nin 13.Olağan Büyük Kurultayı 18 Mart 2021 Perşembe günü gerçekleşecek.

MHP’nin 13.Olağan Büyük Kurultayı 18 Mart 2021 Perşembe günü gerçekleşecek. Kongre toya davet ile İstiklal İçin Birlik -İstikbal İçin Dirlik söylemiyle gerçekleşiyor. MHP 18 Mart’ta kongresini yaparken AK Parti de 24 Mart’ta kongre var. Cumhur İttifakı ortaklarının ardından yeni anayasa çalışmaları ve Siyasi Partiler Kanunu’na odaklanması bekleniyor.

9 Ağustos 2020'de kongrelere Samsun İlkadım ilçesinden başlayan MHP, il ve ilçe kongrelerini ise 2020 Kasım ayında tamamlamıştı. "İstikbal İçin Birlik, İstiklal İçin Dirlik" ve "Kazanan Türkiye Olacak" sloganların ile kongrelerini yapan MHP, 13. Olağan Büyük Kurultayı’nı perşembe günü Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. MHP lideri Bahçeli tek aday. MHP’yi 2023 seçimlerine götürecek kadroların belirleneceği kurultayda Bahçeli, önemli mesajlar verecek. Kurultay’da Bahçeli’nin bir kez daha 2023 seçimlerinde MHP’nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu yinelemesi bekleniyor.

2023 SEÇİMLERİNİN EKİBİ HAZIRLANIYOR

Bahçeli daha önce genel seçimlerin zamanında yapılacağını ilan etmişti. Büyük kurultay ile 2 yıl içinde MHP’yi seçimlere hazırlayacak kadrolar şekillenecek. Bahçeli sıra dışı bir siyasetçi.15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra “Beka” stratejisi ağır basan bir strateji yürütüyor. K.K.T.C’den Azerbaycan Karabağ kurtuluş savaşına kadar birçok  çalışmayı gerçekleştirdi. Cumhur İttifakını ülkenin geleceği için yürütülmesi gereken bir ittifak olarak görüyor. Oluşturduğu sinerji ile FETÖ kadrolarından temizlenen devletin yerli ve milli akıllarla şekillenmesini istiyor. Devlet Bahçeli yakın siyasi tarihimizin en çok konuşulan liderlerinden biri. Herkes çok şey söyledi yazdı hakkında.. Ama unutulmaması gereken şudur, Bahçeli MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş’in yanında tecrübe kazanmış ve bayrağı ondan sonra almış bir liderdir..