BERABERLİKLER HAFTASI

Hamza GEZMİŞ 19 Eki 2016

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
​Spor Toto Süper Lig'de 7. haftayı geride bıraktık. Beşiktaş ve Galatasaray'ın deplasmanda tek golle kazandığı haftada Fenerbahçe evinde yine teklerken, Başakşehir ise zirveyi bırakmadı. Ancak ligde genel olarak atılan gol ve ev sahibi takımlarının hiçbirinin galip gelememesi ve Fatih Öztürk, Fernando Muslera, Charles Itandje, Tekin'in kaleci performanslarının üst seviyede olması 7. haftada atılan toplam gol sayısının 11'de kalmasına en büyük etkendi.

Spor Toto Süper Lig'de 7. haftayı geride bıraktık. Beşiktaş ve Galatasaray'ın deplasmanda tek golle kazandığı haftada Fenerbahçe evinde yine teklerken, Başakşehir ise zirveyi bırakmadı. Ancak ligde genel olarak atılan gol ve ev sahibi takımlarının hiçbirinin galip gelememesi ve Fatih Öztürk, Fernando Muslera, Charles Itandje, Tekin’in kaleci performanslarının üst seviyede olması 7. haftada atılan toplam gol sayısının 11’de kalmasına en büyük etkendi.

Öte yandan 7. haftaya damga vuran başka bir istatistik ise ev sahibi takımların kazanamaması oldu. Oynanan 9 karşılaşmada 6 beraberlik çıkarken kalan 3 maçı da deplasman takımları kazandı. Haftayı galibiyetle kapatan takımlar Beşiktaş, Galatasaray ve Kardemir Karabükspor oldu.

 

HAFTANIN TAKIMI

Galatasaray

Sezona başlarken şampiyonluk yolunda çok fazla şans verilmemesine karşın futbolunu her hafta geliştiren ve zorlu Ankara deplasmanından üç puanla dönmeyi başaran Galatasaray, haftanın takımı olmayı başardı.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ 

Jan Olde Riekerink (Galatasaray)

Sezon başında kimsenin şans vermediği Galatasaray’ı şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri yaparak zorlu Gençlerbirliği deplasnmanından takımın üç puanla dönmesini sağlayan , ayrıca 14 yaşında ki futbolcusu Mustafa Kapı’ya hazırlık milli maç için lige verilen arada ki hazırlık maçında  forma şansı vererek alt yapıya göstermiş olduğu önem için haftanın hocası olmayı fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Fatih Öztürk ( Akhisar Belediyespor)

Eski takımı Trabzonspor’a karşı 10’a yakın net gol pozisyona izin vermeyerek kalesinde devleşen Fatih Öztürk , haftanın en iyi performansına imza atan isim oldu.

HAFTANIN EN GÜZEL GOLÜ 

Deniz Kadah (Antalyaspor)

Deniz Kadah’ın attığı golün haftanın en güzel golü olmasının nedeni her ne kadar gol öncesi top kontrol becerisi ve vuruşu olsada, Samuel Eto’nun topu taşıması ve verdiği pastaki ustalığını görmezden gelemeyeceğimizi düşünerek bu ortak çalışmanın haftanın en güzel olmasını sağladığını düşünüyorum.

 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR- KONYASPOR 1-1

Oyun planı ve düzeni olan iki takımın karşılaşmasında, Başakşehir maçın bitmesine 13. dakika kala öne geçmiş olmasına rağmen, attığı golün iki dakika sonrasında  Riad Bajic’in ayağından yedi golle beraberliğe razı oldu. 

Taktik ve stratejinin ön plana çıktığı karşılaşmanın sonucu benim için sürpriz olmasada, Başakşehir için kaybedilen iki puan, takipçileri Beşiktaş ve Galatasaray’la puan olarak eşitlenmesine neden oldu.

KAYSERİSPOR-BEŞİKTAŞ 0-1

Kadro derinliği açısından ligin en şanslı takımı Beşiktaş, nöbetçi golcüsü Ömer Şişmanoğlu’nun ayağından bulduğu golle üç puana uzandığı karşılaşmada, maçın başından sonuna kadar üstün olan taraftı. Son oynadığı Rizespor karşılaşmasından daha iyi futbol ortaya koyan Kartal, gerçek kimliğini sahaya yansıtınca şampiyonluğun en büyük adaylarından olduğunu hissettiriyor desek yanlış olmaz kanısındayım. Kayserispor açısından maçın başında Deniz Türüç’le yakalamış olduğu pozisyonu değerlendirmiş olabilselerdi, maçın farklı noktalara taşıyabilirlerdi.

GENÇLERBİRLİĞİ-GALATASARAY 0-1

Ligin istikrarlı iki ekibin karşılaşmasında kazanan taraf, lige damga vuran performanların birine sahip olan Bruma’nın attığı golle kazanmasını bildi.İlk yarı Galatasaray’ın, ikinci yarı Gençlerbirliği’nin oyun üstünlüğünü elde tutmasına karşın skoru belirleyici unsur, Galatasaray’ın girmiş olduğu gol pozisyonlarından sonuç elde etmiş olması, Gençlerbirliği’nin girmiş olduğu gol pozisyonlarında ligin altın eldiveni Muslera’nın başarılı performansını aşamamış olması olarak değerlendirebilirim.

 

ADANASPOR- KARABÜKSPOR 1-2

Ligde daha önce üç deplasman maçına çıkan ve galibiyet elde edemeyen Karabükspor’un galibiyet hasretini giderdiği karşılaşmada, Karabükspor maçın başında bulduğu gollerle Adanaspor’un direncini kırdı. Şu ana kadar attığı altı golle Karabükspor’un lokomotifi olan Abdou Razack Traore karşılaşmada göstermiş olduğu başarılı performansla öne çıktığını söylemek doğru olur kanısındayım.

Adanaspor’un ligin başında Teknik Direktör değiştirerek lige başlamanın sancılarının devre arasına kadar sürebileceğini düşünüyorum. 

BURSASPOR-OSMANLISPOR  0-0

Süper Lig'de üst sıraları zorlayan iki ekibin Timsah Arena'da kozlarını paylaşlaştığı karşılaşmada ,eksik olan tek şey goldü.

Üç maçlık galibiyet serisini Gaziantepspor karşısında bozan Bursasporkendi saha ve seyircisi önünde karşılaşmada favori olarak gözükse de Osmanlıspor’un Bursaspor’a oranla baskılı oynayan ve net gol pozisyonları üreten takım olduğunu söylemek yanlış olmaz. Osmanlıspor girmiş olduğu net pozisyonlarda Bursaspor’un başarılı kalecisi Harun Tekin’i geçemediği için üç puanı kaçıran takım olduğunu düşünüyorum.

FENERBAHÇE - AYTEMİZ ALANYASPOR 1-1

Kendi evinde puan kaybetmeye devam ettiği karşılaşmada Fenerbahçe, Mehmet Topal’ın bireysel becerisiyle öne geçmeyi başarmasına rağmen Alanyaspor’un sol beki Sakala, Van der Wiel'in boşalttığı alana çok güzel girip ceza sahasının solundan topu arka tarafa doğru yerden kesti ve Candelas tamamlayarak Alanyaspor adına golü buldu.

Fenerbahçe’nin kaybettiği iki puan dışında, bildiğimiz Kadıköy havasınıda kaybetmeye başlaması kendileri adına maçta kaybedilen iki puandan daha önemli bir durum olarak değerlendirebilirim.

Yaratıcı oyuncu eksikliğini oynadığı her maçta gözlemlediğim Fenerbahçe’de bu eksikliğin takımın içinden çözülemeyeceği gün yüzüne çıkarken, devre arası transfer döneminde giderilmemesi durumunda şampiyonluğun hayal olabileceğini düşünüyorum.

Alanyaspor tecrübeli Teknik Direktörleri Hüseyin Kalpar önderliğinde güzel işler çıkarmaya devam ediyor. Çok değerli bir puan elde etmiş olmalarına rağmen değerli teknik adamın ilk on birinde 9 yabancı futbolcunun yer almasının futbolumuz adına fazla bir getiride bulunduğunu düşünmüyorum.

TRABZONSPOR- AKHİSAR BELEDİYESPOR:0-0

Trabzonspor, Süper Lig'in 7. haftasında Akhisar Belediyespor ile 0-0 berabere kalarak kan kaybetmeyi sürdürdüğü karşılaşmada, özellikle ikici yarı yoğun baskısına rağmen Akhisar kalecisi Fatih Öztürk'ü geçmeyi başaramadı. Yaklaşık on gol pozisyonunu önleyen Fatih, Trabzonspor forvetlerine tek başına dur dedi desek yanlış olmaz kanısındayım. Fatih gösterdiği performansla haftanın en başarılı performansına imza attı desek yanlış olmaz. Forvet oyuncularının sezon başından bu yana golle tanışamayan Trabzonsporla, göreve geldiği günden bu yana 5 karşılaşmada gol atma başarısı gösteremeyen Tolunay Kafkas’ın Akhisar’ı aynı kaderi paylaşıyor olmaları da ilginç bir tesadüf olarak gözüme çarptığını belirtmek isterim.

.

ANTALYASPOR-RİZESPOR 1-1

Sezona kötü başlayarak taraftarını hayal kırıklığına uğratan Antalyaspor, Rizespor karşılaşmasında geri dönüş sinyalleri verse de 90.dakikada Oğulcan ortasını iyi değerlendiren Ahmet İlhan’ın golüyle maçtan beraberlikle ayrıldı .Antalyaspor’un golü öncesi Samuel Eto’nun topu taşıması ve 

Deniz Kadah'ın kontrolü ve vuruşu maça dair izlenmesi gereken en önemli olaydı.

Ligin 7. haftası geride kalırken galibiyeti bulunmayan Antalyaspor'un göstermiş olduğu performansın takım kalitesiyle örtüştüğünü düşünmüyorum.

KASIMPAŞA- GAZİANTEPSPOR:0-0

Kasımpaşa, Süper Lig'de 7. haftanın açılış maçında Gaziantepspor ile 0-0 berabere karşılaşmada, Antepspor 9 kişi kalmasına rağmen iyi direnerek bir puanın sahibi olmayı başardı. Antepspor kalecisi Charles Itandje başarılı performansıyla Antep adına alınan bir puanın kahramanı oldu desek yerinde olur kanısındayım.