​ AYKUT KOCAMAN SAHİP OLDUĞU BÜTÜN DEĞERLERİ İTEREK YILDIRIM'I ZORA SOKTU

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Kimine göre 4, kimine göre 5 "Kırmızı Çizgi"ye göre de 7 defa istifa edip halen görevine devam eden Aykut Kocaman belki kendisine göre doğrusunu yapmıştır ama onu savunan ve duruşunu beğenenleri tuşa getirmekten zerre çekinmemiştir.

Kimine göre 4, kimine göre 5 “Kırmızı Çizgi”ye göre de 7 defa istifa edip halen görevine devam eden Aykut Kocaman belki kendisine göre doğrusunu yapmıştır ama onu savunan ve duruşunu beğenenleri tuşa getirmekten zerre çekinmemiştir. Türkçeyi az ya da çok bilen herkese göre Osmanlıspor maçından sonrası Kocaman’ın sözleri istifa çağrısı yapmıştır. Sorumluluğun kendisinde olduğunu gerekenin yapacağını belirterek yönetimin kucağına bomba bırakmıştır.

Başkan Aziz Yıldırım ile ters düşüp göreve devam etmek Aykut Kocaman’ı yaşayan ölüye çevirmiştir. Bundan sonra takım içinde futbolcuların tavırları böyle olacaktır. Aykut Kocaman’ı otoriter, doğruları savunan ve sağlam bir teknik adam değil, her an görevi bırakıp yine devam edecek bir tarz içinde olacağı beyinlerinin bir yerinde saklı duracaktır.

Görevini devam etmesini isteyenleri kendisine beyin kanaması yaşatacak şekilde gördüğünü yakınlarına üfüren Kocaman “Takımın yarısı bile şampiyonluğa inanmıyor çaycısı bile buna dahil” diyerek suçlama yumağı da oluşturmuş ve bunu en etkili ve yetkili bulduklarına söyleyerek yönetime iletilmesini sağlamıştır.

Fenerbahçe’nin bundan sonraki yol haritası içinde sorumluluğu üzerinden yönetime kaydırmış ama yetkiyi bırakmamış bir Aykut Kocaman olacaktır. Başarılar kendisinin ama başarısızlıklar yönetimindir. Bunun alt yapısı “Listede istediğim kimseler alınmadı. Hasan Ali gibilere mecbur bırakıldım. Jansen bile son dakikada alındı. Sevmeyenlerim var” şayiaları ile gereken yerlere iletilmiştir.

Artık Fenerbahçe bize göre Aykut Kocaman’n son büyük istasyonudur. Bundan sonra gideceği yer eski çalıştığı takımlar olacaktır. Ama milli takım ve diğer üst görevler için Aykut Kocaman gündemden çıkmıştır.

Kendi düşen ağlamaz boş bir laf değildir.

Çözüm için hem başkan hem Kocaman gitsin diyenler var. Ancak bilmeli ki, Başkan Aziz Yıldırım bu olayın en suçsuzu ve en masumudur…

Asıl kaybeden kim derseniz Fenerbahçeli seyirci diyerek nokta koyuyorum…

Barça’da tutunamayan Arda Florya’da yeniden başlayacak

Sürekli zirve yapıp tepelerde dolaşan Atletico Madrid ile yetinmeyip Barcelona’da top koşturan Arda Turan, yıldızlar takımında fazla varlık gösteremedi. Ya da başka bir deyişle dikiş tutmadı. Oysaki oradaki yıldızlardan hiç aşağı kalır tarafı yoktu. Ama gerek özel yaşantısı gerekse Türkiye’ye duyduğu hasret ve bolca ihtiyacını doyduğu sevgi yoksunluğu İspanya defterinin kapanmasına yol açtı…

Arda Turan, Galatasaray’a kısa bir süre içinde dönecek. Bundan adınız gibi emin olunuz. Florya’da yeniden başlayacak olan Arda Turan neler yapabileceğini Galatasaray’da gösterecek. Takımı bozacağı ve bazılarını küstüreceği konuşulan Arda Turan’ı Tudor istemedikçe kimse Florya’ya döndüremez. Ortaya çıkan sözlere göre 1.5 yıllık kiralık olarak dönecek.

Yani Barcelona’da bonservisi bulunan Arda kiralık olarak Galatasaray’da 1.5 yıllık futbol oynayacak. Arda Turan düşmanları ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar ne derlerse desinler milli futbolcu formunun zirvesindedir.

Arda yeniden başlayınca bazıları kaçacak delik arayacaklar.

Şenol Güneş’i Futbol Federasyonu parlattı

La Gazetta Della Sport’ta Güneş röportajının çıkması büyük olay…

Bunu başaran Beşiktaş Kulübü değilse de Futbol Federasyonu’nun Beşiktaş damgalı Başkanı Yıldırım Demirören’dir. Çünkü sayın Demirören, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinin ünlü gazetecilerini İstanbul’a davet ederek Şenol Güneş’i dünyanın duymasında büyük rol oynadı. O sebeple Güneş röportajı ünlü İtalyan gazetesinde yer aldı. Bravo, emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Beşiktaş’ın adının Avrupa’da duyulur ve ilgi çeker gibi olmasından mutluluk duyarız ve bunu başaranlara teşekkürü görev biliriz…

Balotelli’den Pepe’ye kadar çeşitli konularda görüşlerini açıklayan Şenol Güneş’i şu anda sanıyorum en azından İtalya ve İspanya’da tanımayan yok…

Hayrola Trabzonspor şampiyon mu oldu?

Topu topu eğrisi doğrusuna denk gelerek Galatasaray’ı yendiniz Kayserispor ile berabere kaldınız ama sanki gelen giden her takımı yenip ligin zirvesine demir atmış havalarındasınız hayrola Trabzonspor şampiyonluğa mı gidiyor demekten kendimi alamıyorum… Rıza Çalımbay ve ekibinin başarılarından ancak mutluluk duyarız ama ayağınızın yere basmamasını da anlayamayız. Belek’te kampta bulunmak ve Avrupalı kulüpler gibi eşleriyle birlikte tatil yapmak bakalım nasıl bir sonuç almanıza yol açacak bunu merak ediyoruz…

Trabzonspor’un parlayan yıldızı Abdülkadir’in bazı ünlü kulüplerin menajerleri tarafından  takip edilecek olması da büyük şans… Haydi hayırlısı…