Halkbank web
Ekonomi 15.08.2022 07:00

Zincir marketlere indirim çağrısı: AYNI ADIMI BEKLİYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yarından itibaren 30'dan fazla temel tüketim maddesinde indirimli fiyat uygulamasına gidilecektir. Bu önemli adımın, diğer zincir marketler tarafından da takip edilerek fiyat etiketlerine olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.
Zincir marketlere indirim çağrısı: AYNI ADIMI BEKLİYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yarından itibaren 30’dan fazla temel tüketim maddesinde indirimli fiyat uygulamasına gidilecektir. Bu önemli adımın, diğer zincir marketler tarafından da takip edilerek fiyat etiketlerine olumlu yansımasını bekliyoruz" dedi.

Bakan Nebati, Tarım Kredi Kooperatiflerinde yarın başlayacak olan indirimli fiyat uygulamasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Gıda enflasyonuyla mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde önemli bir adıma daha imza atıyoruz: Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde 15 Ağustos Pazartesi (yarın) gününden itibaren 30’dan fazla temel tüketim maddesinde indirimli fiyat uygulamasına gidilecektir. Vatandaşımızdan yana attığımız bu önemli adımın, ülkemizde faaliyet gösteren diğer zincir marketler tarafından da takip edilerek fiyat etiketlerine olumlu yansımasını bekliyor, fiyat takip sistemimizle gelişmeleri izlemeyi sürdürüyoruz."

Ayrıca paylaşımında, "Küresel gıda fiyatlarının geçtiğimiz Şubat ayında kırdığı rekorun ardından, düşüş trendine girerek Nisan ayında yüzde 0,8; Mayıs ayında 0,6; Haziran ayında 2,3 ve Temmuz ayındaysa yüzde 8,6 düşüş göstermesi söz konusu olmuştur" bilgisi verildi.