Magazin 29.01.2020 00:30

"Zarafet"in kitabını yazdı

Türkiye'de çok az kişinin sahip olduğu "scotlandlady" ünvanına sahip olan Ayça Kuru'nun kitabı "ZerafetDeğil Zarafet" ve algı yönetimi uzmanı Aydın Serdar Kuru'nun "Zihin Tetikçileri" adlı kitaplarının tanıtımı ünlü simaların da katılımı ile Etiler PS Lounge'de gerçekleştirildi.

 Davete Tamer Karadağlı, Burak Hakkı, Miss Turkey ikinci güzeli Bilge Aydoğmuş, oyuncu Berk Atan, şarkıcı Meltem Yaman, Çarkıfelek hostesi Emel Yıldırım katıldılar. Tamer Karadağlı “Bu işlere kafa yorup yazmak kolay iş değil” dedi.

İmaj ve Zarafet alanlarında özel ve kamu kurumlarından birçok üst düzey yöneticiye ve tanınmış sanatçılara eğitimler veren Ayça Kuru, yeni çıkan “Zerafet Değil Zarafet” adlı kitabında zarif ve anlamlı bir hayatın sırlarını okuyucularla paylaşıyor. Kitabın tanıtımı için Etiler PS LoungeRestaurant'ta düzenlenen tanıtım davetine ünlü isimler de katıldılar. Davette ayrıca Ayça Kuru’nun ağabeyi ve aynı zamanda da ICF koçu (Algı yönetimi uzmanı) olan Aydın Serdar Kuru’da aynı zamanda piyasaya çıkan “Zihin Tetikçileri” adlı kitabının tanıtımını yaptı.
Kitabında insanı insan yapan tüm olumlu özelliklerin “zarafetle” desteklendiği zaman güçleneceği fikrini çok güncel ve pratik örneklerle ortaya koyan Ayça Kuru, önemli değerlerimizden “Hanımefendi” ve “Beyefendi” kelimelerinin günlük hayatımızda daha çok yer etmesi gerektiğini önemle belirtiyor. Ayça Kuru piyasaya yeni çıkan kitabı için “Her tür okur için yazılmış bu kitap, insanları işlenmiş bir cevher haline getirebilmek için alternatif bir eğitim denemesidir” diyor. Davete katılanlara kitaplarını imzalayan Ayça Kuru ve ağabeyi Aydın Serdar Kuru kitaplarının dikkat çektiğini belirttiler. Tamer Karadağlı, Ayça Kuru’nun “Zerafet Değil Zarafet” için “Bu tür kitaplara bu günlerde çok ihtiyaç var. Çok değerli ve bilinmesi gereken bilgiler. Bu işlere kafa yorup yazmak kolay işler değil” dedi.
Bu arada yıllar sonra bir araya gelen Tamer Karadağlı ve Burak Hakkı eski günleri yad ettiler. Burak Hakkı ilk oyunculuk denemesini yaptığı ve yirmi yıl önce yayınlan “Zehirli Çiçek” adlı dizide kendisini Tamer Karadağlı’nınseslendirdiğini söyledi. Dizinin bu seslendirme sayesinde de çok sevildiğini belirterek “O günlerde Tamer Karadağlı’nınbana büyük katkısı olmuştu” dedi.

Ayça Kuru kimdir?

Miss Turkey, Miss Ege ve birçok güzellik yarışmasında derece almaya hak kazanmıştır. İstanbul’da Kuşdili Eğitim Merkezi, Attila Sarıkayalı, Enver Seyitoğlu, Orhan Ertanhan, Gülgün Feyman, Cüneyt Arkın, Doğan Şentürk ile zarafet eğitmenleri Oya Ölçen, Bülent İşbilen, Hakan Öztürk, Aslı Tonyak gibi isimlerden kişisel gelişim eğitimleri almış, İşletme ve Hemşirelik bölümlerini bitirdikten sonra, Newyork ParsonsThe New Scholl For Design – Bachelor of Arts in FashionDesign – Fashionand Technology mezun olmuştur. Türkiye’ de çok az kişinin sahip olduğu “scotland lady” unvanına sahip olmuştur. Miss Turkey, Miss Globe, Miss Exclusive, Golden of Beauty, Miss Fashion TV, Sinemanın kral ve kraliçesi gibi birçok yarışmanın yarışmacı eğitimini üstlenmiş, üniversite ve özel kolejde görgü kuralları öğretmenlik görevini de devam ettirmektedir. Kamu alanında Türkiye genelinde birçok belediye, valilik, meclis ve özel sektörde de bilinen büyük firmalar ile iş birliği yaparak danışmanlık yapmaya devam etmektedir.
Şu anda kendisine ait bir medya okulu ve bir akademisi olan Kuru, özel danışmanlıklarını kurumunda gerçekleştirmektedir.

Aydın Serdar Kuru kimdir?

9 Eylül Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyat Ana bilim dalını ikincilik ile bitirdi 1998 senesinde Amerikan Filolojisini tamamlayıp filolog unvanı almıştır. ABD merkezli International Coaching Federation(ICF) bünyesinde üst düzey koçluk araçları, yansıma üçgeni, Türkiye koçluk ve gestalt dışavurumcu uygulamalarında başarı elde etmiş olup ACC(Advanced Certified Coach) unvanıyla aktif bir şekilde yönetici koçluğu yapmaktadır.
Uzun süren eğitim serüveninin ardından algı yönetimi konusunda Türkiye’nin önde gelen uzmanlarından ve eğitmenlerinden biri olmuştur.
Aydın Serdar Kuru İzmir Ege Üniversitesi Avrupa Birliği Dış ilişkiler Uzmanlığı görevinden sonra Ege Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünde görev yapmaktadır. Kişisel ve kurumsal koçluk, danışmanlık ve eğitimler vermeye devam etmektedir.ARSLAN GÜVEN