Vakıf Katılım web
Dünya 19.06.2018 20:31

Yurt Dışındaki Engelliler Vatandaşların Yardımıyla Oy Kullandı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için engelli vatandaşlar da oy verdi.
Yurt Dışındaki Engelliler Vatandaşların Yardımıyla Oy Kullandı

Tekerlekli sandalye ile oy merkezlerine gelen seçmenler, vatandaşların yardımıyla merdivenlerden çıkarılarak oy kullandı.

Brüksel'deki Expo merkezinde oy kullanmaya tekerlekli sandalyeyle gelen Gülsine Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Buraya vatanımızın geleceğini belirlemek için geldim. Üstelik büyük bir istekle." dedi.

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Belçika'da yaşayan yaklaşık 140 bin seçmen, bugün 21.00'a kadar Brüksel ve Anvers kentlerindeki Expo salonlarında oy kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tura kalınması durumunda Belçika'da 30 Haziran-4 Temmuz, gümrük kapılarında da 30 Haziran-8 Temmuz'a kadar oy verilebilecek.

"Bir oy bir oydur"

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Trabzonlu Naciye Demir'in günlerdir tedavi gördüğü hastanedeki doktorların aksi yöndeki telkinlerine rağmen oyunu kullanması ailesi tarafından takdirle karşılandı.

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftada 3 gün diyalize giren ve şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırılan Naciye Demir oy kullanmayı çok istediği için hasteneden çıkarak seçim merkezine geldi.

Vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen Naciye Demir, parti gözetmeksizin sandıklara ücretsiz seçmen taşıyan yetkililerle temasa geçerek oyunu kullandı.

Demir, ''Oyumu mutlaka kullanmak istedim, bir oy bir oydur. Hastayım ama hastalığımın oy kullanmama engel olmamasını istedim. Gittim oyumu verdim, huzurluyum. Ülkemiz için hayırlısı olsun.'' dedi.

Oy kullanmasına yardımcı olan herkese teşekkür eden Naciye Demir, ''Kendi gücüm yetmiyor. Beni sırtına alarak araçtan indirdiler. Yanımda yürüyerek sandığa kadar eşlik ettiler. Yardımcı olanlardan Allah razı olsun.'' diye konuştu.

Türkiye'nin son 16 yılda çok geliştiğini ve geçmişte yaşanan birçok sıkıntının bugün artık olmadığını dile getiren Naciye Demir bunu başaranlar için de duacı olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Almanya'da 13 seçim merkezinde oy kullanma işlemi sürüyor. Sandıklar yerel saat ile 21.00'de kapanacak. 

Hamburg, Hannover ve Berlin seçim merkezlerinde toplanan oy torbaları Tegel Havalimanı'ndan THY'ye ait özel uçakla yarın sabah Türkiye'ye gönderilecek.