Kayseri 26.09.2019 17:01

YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Melikgazi Belediyesi tarafından destekleme ve yetiştirme kursları bünyesinde açılan ücretsiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık kursları yoğun ilgi gördü.
YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Açtıkları kurslarla üniversiteye hazırlık döneminde gençlere destek olduklarını kaydeden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bu dönem YKS kurslarımıza 700’e yakın öğrenci başvuru yaptı. Başarımız ciddi anlamda yükseldi. Geçen yıl kurslara devam eden 350 öğrenciden 155 öğrenci sınavı kazanarak çeşitli bölümlere yerleşti, bu noktada güzel bir başarımız vardı. Bu yıl daha fazla başarı bekliyoruz. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanacak olan mezun öğrencilere yönelik tüm branşlardan, alanında uzman öğretmenler tarafından kurs faaliyetleri sürdürülüyor. Talebin yüksek olması bizleri de mutlu ediyor. Öğrencilerimiz, inşallah farklı bölümler kazanarak ileride Kayserimizin eğitimine ve diğer sektörlere katkı sağlayacak. Bugün YKS öğrencilerimiz için Tınaztepe, Danışmentgazi, Necip Fazıl Kısakürek, Gökkent, Şirintepe, İldem, Gesi- Fatih sosyal tesislerimizde eş zamanlı olarak ‘seviye belirleme sınavı’ yapıldı. Sınavlardan sonra sınıflar belirlenerek dersler Ekim ayında başlayacak. Yeni dönemde öğrencilerimize başarılar dilerim.” dedi.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, bir önceki yıl elde edilen başarı oranının bu yıl YKS kurslarına olan ilgiyi artırdığını sözlerine ekledi.