Türkiye - Gündem 25.03.2016 20:22

YGS'de yükselişler gözlüyoruz

Milli Eğitim Bakanı Avcı, YGS başarı oranlarına ilişkin, "Dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra üniversite giriş sınavlarında çok anlamlı yükselişler gözlüyoruz." dedi. YENİBİRLİK - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretime…
YGS'de yükselişler gözlüyoruz

Milli Eğitim Bakanı Avcı, YGS başarı oranlarına ilişkin, "Dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra üniversite giriş sınavlarında çok anlamlı yükselişler gözlüyoruz." dedi.

YENİBİRLİK - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başarı oranlarına ilişkin, "Ben de sonuçları görünce doğrusu sevindim. Çünkü dershanelerin dönüştürülmesi sürecinden sonra bunlarla ilgili sıkıntılar olabileceğine dair spekülasyonlar yapılıyordu. İşte gördük, dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra da üniversite giriş sınavlarında çok anlamlı, ha yeterli mi değil ama anlamlı yükselişler gözlüyoruz." dedi. Bakan Avcı, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) tarafından düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi tanıtım programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

YGS sonuçlarına göre 2016'da başarı oranlarının arttığı ve kızların daha başarılı olduğunun hatırlatılması üzerine Avcı, şöyle konuştu

"Ben de sonuçları görünce doğrusu sevindim. Öğrencilerimizin değişik alanlardaki başarı ortalamalarının yükselmiş olmasından mutluluk duydum. Hem de özellikle kız öğrencilerin başarı oranlarındaki yükselişten mutluluk duydum. Matematikte, Türkçe'de, diğer alanlarda yükselişlerin, bir şehir efsanesini de yalanlayan nitelikte olması, ayrıca benim için önemli. Çünkü dershanelerin dönüştürülmesi sürecinden sonra bunlarla ilgili sıkıntılar olabileceğine dair spekülasyonlar yapılıyordu. İşte gördük, dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra da üniversite giriş sınavlarında çok anlamlı, ha yeterli mi değil ama anlamlı yükselişler gözlüyoruz. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum, umuyorum, gayretlerimiz de o yönde."

"Bakanlık olarak idari soruşturma sürdürüyoruz"

Bir gazetecinin, Karaman'daki istismar iddiasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bu vakfın yetkisi var mı? MEB neden işbirliği yapıyor?' diye sorduğunu hatırlatması üzerine Avcı, olayın yargıya intikal ettiğini ve yargı sürecinin devam ettiğini belirtti. Yargı sürecinin yanında bakanlık olarak kendilerini ilgilendiren boyutlarıyla idari soruşturmaları sürdürdüklerini ifade eden Avcı, Bakanlığın pek çok sivil toplum kuruluşuyla, imzaladığı protokollerle işbirliği yaptığının ve bundan sonra da yapacağının altını çizen Avcı, "Ensar Vakfı da bizim çok verimli işbirliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızdan biridir. Herhangi bir kişinin, o sivil toplum kuruluşuyla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu da bilmediğimiz bir kişinin işlediği suç veya suçlardan ötürü topyekun bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir. Başka sivil toplum kuruluşlarıyla da benzer işbirliklerimiz var. Bundan sonra da eğitime katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimizle, vakıflarımızla işbirliğimizi sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.