Halkbank web
Ekonomi 17.09.2021 07:00 Güncelleme: 16.09.2021 23:35

Yerel üreticinin dostu Local Makers ilk festivali ile Fişekhane'de

İstanbul'u kültür sanat ve gastronomi ile buluşturan Fişekhane, yerel üreticiyi ve sürdürülebilirliği destekleyen Local Makers'ın ilk festivaline ev sahipliği yapıyor.
Yerel üreticinin dostu Local Makers ilk festivali ile Fişekhane'de

Ev dekorasyonundan çocuklar için sağlıklı oyuncaklara, kişisel bakım ürünlerinden sürdürülebilir modaya kadar birçok alanda 170’ten fazla girişimciye ev sahipliği yapacak Local Makers Tasarım Festivali, Fişekhane’nin etkileyici atmosferinde 17-30 Eylül tarihinde herkesin katılımına açık olacak.

Hayalleri ve yeteneğiyle bir şeyler ortaya koyan, yaratan, geliştiren, üreten “Maker”lar 17-30 Eylül tarihleri arasında Fişekhane’de buluşuyor. Local Makers Market tasarım festivalinde ziyaretçiler, tüketmekten çok üretimin gücüne inanan, paylaşma konusunda tutkulu “Maker”ların hikayelerine eşlik edecek ya da yepyeni hikayelere merhaba diyecekler.

Local Makers Market tasarım festivali ev dekorasyonundan çocuklar için sağlıklı oyuncaklara, kişisel bakım ürünlerinden sürdürülebilir modaya kadar birçok alanda 170’ten fazla girişimciye ev sahipliği yapacak. Doğal kaynakları koruyan ve doğaya zarar vermeyen materyalleri kullanan üreticilerle çalışan Local Makers, 17 Eylül’de Fişekhane’de başlayacak festivalde 50 “Maker”ı ağırlayacak. Seri üretim algısı ve kitlesel üretim alışkanlıklarının aksine el emeği değeriyle harmanlanmış ürünlerin katılımcılarla buluşacağı festivalde katılımcılar dünyanın geleceği için çalışan girişimcilerle bir araya gelecek.

Workshop ve söyleşiler festival boyunca devam edecek

30 Eylül’e kadar Fişekhane’nin ev sahipliği yapacağı festivalde ayrıca ücretsiz workshop ve söyleşiler düzenlenecek. Lokal gıda üreticisi “Maker”ların da tadım aktiviteleri düzenleyeceği festivalde, katılımcılar lokal üretici ve küçük işletmelerin ürünleriyle tanışma şansı elde edecek.