Rize 19.07.2020 16:27

Yeniden Refah Partisi Heyeti Rize'de Sel Bölgesinde

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak ve Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, sel ve heyelanların yaşandığı Çayeli ilçesinde esnaf ziyaretlerinde ve incelemelerde bulundu. 
Yeniden Refah Partisi Heyeti Rize'de Sel Bölgesinde

Necati TUZCU

Rize’nin Çayeli ilçesinde şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve heyelanlar sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralı kurtarıldı. Son 91 yıl içerisinde ölçülen tüm değerlerin üzerinde yağış alan bölgede 4 ev yıkıldı, 33 ev kullanılamaz hale geldi. onlarca işyeri, tarım arazisi ve araç zarar gördü. Alt ve üst yapıda büyük hasarlar oluştu, yol ve köprüler çöktü. Afetin yaralarının sarılmaya devam ettiği bölgede Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak ve Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci de incelemelerde bulunarak vatandaşların sorun ve şikayetlerini dinledi.Genel Başkan Yardımcısı Çolak ve İl Başkanı Zerdeci’ye sel felaketinde zarara uğrayan afetzede esnaf ve vatandaşlara yönelik ziyaretlerinde MKYK üyesi Samet Şişman, Çayeli İlçe Başkanı Ahmet Kızılkaya, Derepazarı İlçe Başkanı İsmail Özgür, Madenli Belde Başkanı Kadir Öztürk ve İl Yönetim kurulu üyeleri de eşlik ederken, heyet üyeleri yakınlarını kaybedenlere başsağlığında bulunarak uğramış oldukları zararların ve bunların çözümleri konusunda fikir alış verişinde bulundu.

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığında bulunmak ve afet bölgesinde mağdur olan esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletmek ve onların sorunlarını yerinde dinlemek üzere bölgeye gittiklerini kaydederek, “Sayın Genel Başkan Yardımcımız Cemil Çolak Beyefendi, MKYK üyemiz ve diğer parti teşkilat başkanlarımızla birlikte Çayeli ve Madenli’deki afet bölgesine giderek incelemelerde bulunduk, mağdur vatandaşlarımızın sorunlarını ve dertlerini dinledik. Burada Rize’nin bir bütünüyle mağdur vatandaşlar için seferberlik içerisinde çalışmalarına şahit olduk. Bu seferberlik Rizemiz için güzel bir çalışmaydı. Devletimizin de mağdur vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini yönelik verdiği sözler var. Bunlar yapılması gerekenlerdi. Aşırı yağışlar Rizemiz için potansiyel bir tehlike olmaya devam ediyor. Bunun için radikal çözümler alınması ve uygulanması gerekiyor. Özellikle dere yataklarının genişletilerek suyun akarının rahat bir şekilde geçişinin sağlanması ve dere yataklarına ev yapılmasına müsaade edilmemesi gerekiyor. Son yağışlar gösterdi ki ilimizde metrekareye 270 kg’nin üzerinde yağışlar düşmekte ve buna göre acil ve kalıcı çözümler bulunması gerekiyor. Burada ciddi anlamda zarar gören esnafımız olduğundan bu esnaflarımızla yıkılan evler ve yıkılma tehlikesi altında bulunan evlerdeki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Madenli ve Çayeli belediye başkanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Buradan bir kez daha sel ve heyelanda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar niyaz ediyoruz. Afetten etkilen tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizle Cenabı Hak bir daha böyle acı olayları bizlere yaşatmaz inşallah.” dedi.