Emlak 17.10.2017 03:00

​Yeni projelerden yatırımcıya getiri daveti

Farklı konseptler, farklı ödeme planları derken konut projelerinin zirveye çıkan rekabetinde yatırımcıyı hedefleyen projeler, yatırımcıların yüksek getiri hayallerine sarıldı.
​Yeni projelerden yatırımcıya getiri daveti

Son dönemde çıkan konut projeleri, ya bölgesine göre daha avantajlı fiyatlar belirleyerek ya da ödeme yöntemleriyle alıcının konut tesliminde iyi bir getiriye ulaşmasını taahhüt ediyor. İşte son açıklanan projelerden sizler için derlediklerimiz:

Makyol Santral’de Avantajlı Fiyat

Türkiye’nin taahhüt sektöründe uluslararası markası Makyol, 50 yılı aşkın deneyimiyle geliştirdiği yeni yaşam projesi Makyol Santral’i yatırımcıların ilgisine sundu. Bahçeşehir-Esenyurt bölgesinin en avantajlı lokasyonunda bulunan Makyol Santral, 16 bin 906 metrekare arsa üzerinde 5 bloktan ve 407 daireden oluşuyor. Kaba inşaatı tamamlanan Makyol Santral, 2019’un ilk çeyreğinde daire sahiplerine anahtar teslimi yapmayı hedefliyor.

D-100, TEM Otoyolu bağlantısının yanı sıra, yapımı 2019 yılında tamamlanacak olan Mahmutbey-Esenyurt metrosunun kapısına kadar geleceği projede daire fiyatları ise 319 bin TL’den başlıyor. Aynı lokasyondaki projelerde metrekare fiyatları 2.000-3.500 dolar arasında değişirken, projedeki metrekare fiyatları 4.875 TL’den başlıyor.

Makyol Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Genel Müdürü Gürler Ünlü,  “Makyol olarak tüm işlerimizde kazan-kazan anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu projemizde de aynı anlayışla bölgedeki fiyatlarla kıyasladığımızda uygun fiyat politikası belirleyerek yatırımcılarımıza çok ciddi getiri fırsatı sunuyoruz” dedi.

Nivo Ataköy yüzde 50 prim hedefliyor

Geliştirdiği Nivo markalı projelerle adından söz ettiren Cathay Group, Körfez sermayeli ortağı ile birlikte Nivo Ataköy projesini tanıttı. 175 milyon dolarlık karma proje Nivo Ataköy’e yatırım yapanlara yüzde 50 prim vaat ediliyor. 

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Projemiz, Ataköy’de çok kıymetli ve her geçen gün değerlenecek bir arazi üzerinde konumlanıyor. Projemizin bugünden itibaren iki yıllık süreçte en az yüzde 50 prim yapacağını düşünüyoruz” dedi. Nivo Ataköy’deki kampanya kapsamında 2 yıl ödeme erteleme veriliyor. Toplam hasılatın 350 milyon dolar olması beklenen projede teslim tarihi 2018 sonu olarak planlanıyor. Konut ünitelerinin fiyatları 490 bin TL'den başlıyor, maksimum fiyat ise 1 milyon 500 bin TL. 

Ağaoğlu Servet Transferiyle Kazandıracak

Çekmeköy’de hayata geçireceği Çekmeköy Park projesinin basın lansmanında konuşan Ali Ağaoğlu; “Servet transferi yapıyorum” dedi

Çekmeköy Park projesinin uzun süredir Ağaoğlu müşterisi tarafından beklendiğini belirten Ali Ağaoğlu; “Ben, bu arsayı 20 yıl önce aldım. Bugün bölgede böyle bir arsanın m2 fiyatı 2 bin doları geçmiş durumda. Çekmeköy Park projesinin bulunduğu lokasyonda böyle bir arsa da bulmak mümkün değil. Ben bu fiyata Ağaoğlu kalitesinde daire satıyorum. Üstelik yüzde 25 lansman indirimi ile daha da büyük bir fırsat sağlıyorum. Yani arsa fiyatına daire alacaklar. Oturacağınız daire de benden size hediye” dedi. 

Çekmeköy Park'ta satılık daireler için fiyat listesi 440 bin liradan başlıyor. Projede ortalama metrekare satış fiyatı ise 7 bin 500 lira civarında.  Daha önce müşterilerinin Maslak 1453’te  yüzde 250 gibi bir getiri elde ettiklerini anlatan Ağaoğlu, “Çekmeköy Park projemizde de yüzde 25 lansman indirimi ile müşterilerimize kısa sürede yüksek getiriyi sağlıyoruz. Her projemizde olduğu gibi Çekmeköy Park projemizin de çok iyi prim yapacağına ve Ağaoğlu müşterisine kazandıracağına eminiz” diye konuştu.

Altın Üçgende Yüksek Primi Gözlüyor

Alyans İnşaat, Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde 250 milyon liralık yatırımla Cadde Alyans projesini hayata geçiriyor. 17 dönüm arazi üzerinde yükselecek olan proje  hakkında bilgi veren Alyans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cemal Ergün, Cadde Alyans'ın Osmangazi Köprüsü, Körfez ulaşım hattı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile sınırları çizilen ve "Altın Üçgen" olarak adlandırılan bölgede yüksek prim potansiyeli sunduğunu açıkladı. Ergün, "Nitelikli bir projeyle böylesine değer kazanan bir bölgenin tam kalbinde olup yeni bir yatırım fırsatı oluşturmak istedik ve Cadde Alyans'ı geliştirdik" dedi. Cadde Alyans 5 blokta toplam 366 daireden oluşuyor. Projeden ön satış döneminde konut satın alanların şimdiden yüzde 20 kazandığı belirtiliyor.

Kira Getirisi Taksitin Yarısını Karşılayacak

Kartal’da yükselen İstMarina projesinde son 139 daire için Ekim sonuna kadar sürecek kampanya başlatıldı. En düşük daire fiyatı 547 bin lira olarak belirlenirken, banka kredisi taksitleri yüzde 0,99 faiz oranıyla Ocak 2019’da başlıyor. Bir yılda 3 bin 100 lira olması beklenen kira getirisi ise taksitin yarısını karşılayacak. Bugünkü kira değeri 2 bin 700 lira olan dairelerden bir yıl sonra 3 bin 100 lira kira getirisi bekleniyor. Banka kredisi taksitleri 15 ay sonra başlarken, bir yıl sonraki kira getirisi banka taksitinin yaklaşık yüzde 50’sini karşılayabilecek.  Böylelikle proje, kira geliriyle kendi kendini 8 yılda amorti ediyor.