Dünya 20.08.2016 22:01

Yemen ordusu başkent Sana'da pek çok noktayı ele geçirdi

Halk Direniş Güçlerinin (HDG) destek verdiği Yemen ordusunun başkent Sana'nın Nihm ilçesinde birçok noktada kontrolü ele geçirdiği bildirildi. YENİBİRLİK - Halk Direniş Güçlerinin (HDG) destek verdiği Yemen ordusunun, başkent Sana'nın…
Yemen ordusu başkent Sana'da pek çok noktayı ele geçirdi

Halk Direniş Güçlerinin (HDG) destek verdiği Yemen ordusunun başkent Sana'nın Nihm ilçesinde birçok noktada kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

YENİBİRLİK - Halk Direniş Güçlerinin (HDG) destek verdiği Yemen ordusunun, başkent Sana'nın Nihm ilçesinde birçok noktada kontrolü ele geçirdiği bildirildi. Yemen ordusu, Nihm ilçesinde El-Kuhl ve El-Kateb dağları ile El-Medfun beldesi yakınlarındaki stratejik El-Beyyad mevzisini ele geçirdi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de havadan destek verdiği operasyonda, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin Mesura ve Mahalli bölgelerindeki mevzilerine 7 hava saldırısı düzenlendi. Husilerin, Medfun'dan El-Mucaviha bölgesine doğru çekildiği belirtildi. Husilere ait El-Mesire Televizyonunda ise hükümet yanlısı güçlerin Nihm ilçesinin Milh bölgesindeki ilerleyişinin geri püskürtüldüğü sırada, çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.