Kültür Sanat 20.12.2017 22:13

​Yazar Subaşı'ndan 'Aşkımı Taşla Yazdım'

Yazar, şair Muhsin İlyas Subaşı'nın Mimar Sinan'ın hayatındaki bilinmeyenleri kaleme aldığı "Aşkımı Taşla Yazdım" adlı kitabı Mihrabad Yayınlarından çıktı.
​Yazar Subaşı'ndan 'Aşkımı Taşla Yazdım'

Yazar, şair Muhsin İlyas Subaşı'nın Mimar Sinan'ın hayatındaki bilinmeyenleri kaleme aldığı "Aşkımı Taşla Yazdım" adlı kitabı Mihrabad Yayınlarından çıktı. Yazar, Mimar Sinan'ın çocukluk çağlarından Osmanlı Devleti'nin Başmimarı olana kadar geçtiği meşakkatli yolları yalın bir dille kaleme aldı. Oldukça sürükleyici kitabın tanıtım bülteninde şu ifadeler yer aldı: 

"Bir Anadolu çocuğunun, devşirme yoluyla saraya alınması, yetiştirilmesi ve ülkeye olan hizmetlerini değerlendirmemiz açısından, Sinan'ın hayatına gizlenen ayrıntıları kavramak icap edecektir. 50 yaşında "Ser Mimarâni Hassa", yani bugünkü dille, "Osmanlı Devleti'nin Başmimarı" olmuşsa, bu cevherin mayalandığı kaynağı ve onun yoğrulduğu hamuru, pişirildiği fırını çok iyi bilmemizde büyük fayda vardır." (Aşkımı Taşla Yazdım, Muhsin İlyas Subaşı, Mihrabad Yayınları, İstanbul 2017, 1'inci Baskı, 373 Sayfa)