Güncel - Yaşam 16.02.2016 17:08

Yayla ve deniz teleferikle birleşecek

Ordu'da kurulacak 30 kilometrelik teleferik hattıyla, sahilden 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na çıkılması sağlanacak   Hayati Akçay - ORDU - Ordu'da kurulacak 30 kilometrelik teleferik hattıyla, sahilden 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na…
Yayla ve deniz teleferikle birleşecek

Ordu'da kurulacak 30 kilometrelik teleferik hattıyla, sahilden 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na çıkılması sağlanacak
 

Hayati Akçay - ORDU - Ordu'da kurulacak 30 kilometrelik teleferik hattıyla, sahilden 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na çıkılabilecek.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz'in eşsiz güzelliklere sahip yaylalarına teleferikle çıkılabileceğini söyledi.
Projeyle, sahilden yaylalara muhteşem manzara eşliğinde yolculuk yapılabileceğini belirten Balkanlıoğlu, "Orduluların yıllardır hayalini kurduğu projeler bir bir hayata geçiyor. 140 yıllık hayal olan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun bitme aşamasına geldiği şehirde, 50 yıllık hayal olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın da denizin üzerine inşa edilmesinin ardından, yeni bir proje daha hayat buluyor" dedi.

Yaklaşık 30 kilometrelik hatta yapılması planlanan teleferik sayesinde deniz ile yaylaların buluşacağını ifade eden Balkanlıoğlu, "Teleferikle hem Ordu merkezden yaylalara çıkılacak hem de yaylalar arasında teleferikle ulaşım olacak. Dünyada örnekleri bulunan bu uygulama ülkemizde neden olmasın?" diye konuştu.
Teleferikle, havalimanından yaylalara, çok daha kısa, rahat ve konforlu yolculukla ulaşılabileceğine dikkati çeken Balkanlıoğlu, projenin, Ordu'nun turizmi, kalkınması ve gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca buna ilişkin çalışma başlatıldığını dile getiren Balkanlıoğlu, "Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'a fizibilite yapılmasının gerekçeleri ve buna ilişkin rapor sunuldu" bilgisini verdi.

Teleferik projesinin başta turizmciler olmak üzere yatırımcılarda da heyecan uyandırdığını belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
"Yatırımcılar, Boztepe güzergahının ardından ikincisinin yaylaya yapılması halinde, Ordu'nun, teleferik seyahatinde dünyanın lider şehri olacağını ifade etti. Yazın yayla turizminin yıldızının her geçen gün parladığını belirten yatırımcılar, projeden çok memnun. Kayak merkezinin olması, kış aylarında ilgiyi son derece yüksek tutacaktır. İlkbahar ve sonbahar aylarında onlarca şelale, kanyon, derin vadi ve nehirler üzerinden bu seyahat, Karadeniz'in eşsiz florasıyla vazgeçilmez bir aktivite olacaktır."
Proje sayesinde bölgeye daha fazla yerli ve yabancı turist geleceğini ifade eden Balkanlıoğlu, "Teleferik uygun bir vadi üzerinden Ordu'dan Çambaşı Yaylası'na ulaşacak. Ordu-Giresun Havalimanı'nı birleştirecek bu projeyle, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, Ordu'nun eşsiz manzarası eşliğinde 2 bin metre yükseklikteki yaylalara çıkmış olacak" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, proje çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü, çok yakın zamanda sonuç alacaklarını sözlerine ekledi.

(AA)