Magazin 03.11.2020 03:00

Yavuz Bingöl 'Mehmet Akif' rolüyle beyazperdede

Tarçın Film, İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihindeki kabulünün 100'üncü yıldönümü için dev bir prodüksiyona imza atıyor. Mehmet Akif Ersoy'un marşı yazarken yaşadıkları, "Akif" filmiyle beyazperdeye aktarılacak.
Yavuz Bingöl 'Mehmet Akif' rolüyle beyazperdede

Mehmet Akif Ersoy’u Yavuz Bingöl’ün canlandıracağı yapım, kabulden tam 100 yıl sonra; 12 Mart 2021’de vizyona girecek.

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “milli marş” olarak kabul edilen İstiklal Marşı’nın 100’üncü yıldönümünde, sinema salonları dev bir yapımla buluşacak. Ersoy’un marşı yazarken yaşadıkları, “Akif” filmiyle beyazperdeye aktarılacak. Başrolünü ünlü sanatçı Yavuz Bingöl’ün üstlendiği proje, 12 Mart 2021’de vizyona girecek.

5 ŞEHİRDE ÇEKİLECEK

Yapımcılığını Harun Türk ve Baran Mayda’nın, yapımını ise Tarçın Film’in üstlendiği “Akif”in çekimlerine 15 Kasım’da İstanbul’da başlanması planlanıyor. Çekimler daha sonra Ankara, Eskişehir, Kastamonu ve Konya’da devam edecek. Senaryosu Sıddık Akbayır’ın danışmanlığında Pınar Aksakallı tarafından yazılan filmin yönetmen koltuğunda Sadullah Şentürk oturacak. Genel yönetmenliğini Ömer Uğur’un yapacağı “Akif”, Kıraç imzalı müzikleriyle de beyazperdeye damga vuracak.

MEHMET AKİF ERSOY'UN BİLİNMEYENLERİ

Milletini çok seven bir şairin; Mehmet Akif Ersoy’un bilinmeyen yönlerini perdeye yansıtacak “Akif” filminde Ersoy’a Yavuz Bingöl hayat verecek. Filmde Murat Han ‘Ali Şükrü’, Hazım Körmükçü ‘Eşref Edip’, Mine Çayıroğlu ‘İsmet Hanım’, Erkan Bektaş ‘Kuşçubaşı Eşref’ ve Ruhi Sarı da ‘Mustafa Sagir’ rollerinde seyirci karşısına çıkacak.