Türkiye - Gündem 20.03.2017 14:00

'Yarına Umut Ol'uyorlar

Köy okullarındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak için yola çıkan iki arkadaş, başlattıkları "Yarına Umut Ol" projesiyle Malatya'da kırsal bir mahalledeki okula kütüphane kazandırdı.
'Yarına Umut Ol'uyorlar

Köy okullarındaki çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan iki arkadaşın başlattığı "Yarına Umut Ol" projesi kapsamında Malatya'nın Darende ilçesinde kırsalda bulunan Yeniköy İlk ve Ortaokulunun bir sınıfını kütüphaneye dönüştürülerek öğrencilerin hizmetine açıldı.

Üniversite yıllarında profesyonel basketbolcu olan Berin Yıldırım ve Simay Salı, ABD'de sosyal girişimcilik üzerine aldıkları eğitimin ardından başlattıkları "Yarına Umut Ol" projesiyle kırsal kesimdeki öğrencilere destekte bulunuyor.

Kurdukları internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla bağışçılardan yardımlar toplayan iki arkadaş, daha sonra kırsalda belirledikleri okullara destek oluyor.

Darende ilçesine gelen Yıldırım ve Salı, kırsaldaki Yeniköy İlk ve Ortaokulunda bir sınıfı kütüphaneye dönüştürerek öğrencilere kitap okuyabilecekleri bir ortam kazandırdı.