Türkiye - Gündem 04.10.2017 13:50

Yaralı sokak hayvanlarının 'kurtarıcı melekleri'

Gaziantep'te bir derneğin 12 gönüllüsü, işkence gören ya da trafik kazası sonucu yaralanan sokak hayvanlarını tedavi ettiriyor.
Yaralı sokak hayvanlarının 'kurtarıcı melekleri'

Gaziantep'te, Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) işkence gören ya da trafik kazası sonucu yaralanan sokak hayvanlarını tedavi ettirerek, hayata bağlıyor.

Derneğin 12 gönüllüsünün sahip çıkıp, adeta "kurtarıcı melekleri" olduğu hayvanlar, sağlıklarına kavuştuktan sonra ücretsiz sahiplendiriliyor.

Gönüllüler halen 12'si felçli, 20'si üç ayaklı 50'nin üzerinde kedi ve köpeğin bakımını yapıyor.

CAHİDE Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Güneş, yaptığı açıklamada, derneğin 2005 yılından bu yana hayvanlara yönelik faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sakat, yardıma muhtaç ve felçli hayvanları iyileştirmeye çalıştıklarını aktaran Güneş, "Bu hayvanların çoğuna insanlar tarafından işkenceyle ya da trafik kazası sonucu zarar verilmiş. Bu yüzden felçli kalıyorlar. Bizler insanların zarar verdiği bu hayvanları kurtarmaya çalışıyoruz. Tedavisini tamamladığımız hayvanları ya sahiplendiriyoruz ya da barınağımıza gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

Günde 5 olaya gittiklerini dile getiren Güneş, şunları anlattı:

"Trafik kazalarından dolayı yaralanan ve sakat kalan hayvanlar var. Bunların dışında insanlar tarafından şiddet görenler var. Terk edilen hayvanlar da buraya getiriliyor. Sahibi yıllar boyunca bakmış sonra kaza geçirince buraya atıp gidiyor. 'Bu köpek, iyileşince sahiplenirim' diyor. Böyle bir mantık olabilir mi? İnsan sakat kalınca dışarı atılabilir mi? Kısa süre önce bir kedinin karnına demir sağlanmıştı. Daha önce bir köpeğimize şiş saplanmıştı. Bunları kurtardık. Buradaki çoğu köpeğimiz üç ayaklı, bu şekilde hayatlarını sürdürüyorlar." 

Trafik kazası sonucu yaralanan hayvanların yol kenarında ölüme terk edilmemesi gerektiğini dile getiren Güneş, şöyle konuştu:

"Hedefimiz, bu hayvanları daha çok insanlara sevdirmek. İnsanların biraz daha duyarlı olmasını istiyorum. 12 üyemiz var ama yeterli değil. Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Güzel işler çıkarıyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanıyor. Buna ben karşıyım. Senede bir gün olmaz, bu hayvanları her zaman korumalıyız. Bir lokma su ve ekmek vereceğiz. İnsanlar, çöpe attıklarını bu hayvanların önüne koysa aç kalmazlar."