Vakıf Katılım web
Spor 27.03.2017 13:07

​Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde görünüm

​Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde görünüm

Ligde normal sezon tamamlanırken, play-off ve play-out mücadelesi yapacak takımlar belli oldu

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde normal sezon tamamlandı.

Ligde normal sezonu ilk 8 takım arasında tamamlayan takımlar, play-off oynamaya hak kazanırken, son 4 sırada yer alan ekipler ise ligden düşmemek için play-out maçlarına çıkacak.

Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde yarın başlayacak çeyrek final karşılaşmaları öncesi eşleşmeler VakıfBank-Beşiktaş, Fenerbahçe-Halkbank, Eczacıbaşı VitrA-Çanakkale Belediyespor ve Galatasaray-Bursa Büyükşehir Belediyespor şeklinde oluştu. 

Normal sezonu son 4 sırada bitiren Seramiksan, İdmanocağı, Nilüfer Belediyespor ve Sarıyer Belediyespor ise ligden düşmemek için play-out maçları oynayacak.  

Takımlar, çeyrek finalde iç ve dış saha olmak üzere 2 müsabakaya çıkacak. İlk maçlar, normal sezonu puan cetvelini alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. İki karşılaşma sonunda puanı yüksek ekip, yarı finale adını yazdıracak. Puan eşitliği durumunda ise tur atlayan takımı ikinci müsabakanın sonunda oynanacak altın set belirleyecek.

Play-out mücadelesinde ise takımlar normal sezondaki puanlarını baraj etabına taşıyacak. Ekipler, üçer günlük iki devreli turnuvaya çıkacak. Normal sezonda alınan puanlar ile iki devreli turnuvada elde edilen puanların toplamı sonunda son iki sırayı alan takımlar, bir alt lige düşecek.

Ligde çeyrek final maçları, 28 Mart-7 Nisan'da, play-out etabı müsabakaları ise Ankara'da 2-4 Nisan ve 8-10 Nisan'da yapılacak. 

Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 22. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle: 

Sonuçlar 

Halkbank-Galatasaray: 0-3

Çanakkale Belediyespor-Seramiksan: 3-0

Eczacıbaşı VitrA-Beşiktaş: 3-1

VakıfBank-Bursa Büyükşehir Belediyespor: 3-0

İdmanocağı-Sarıyer Belediyespor: 3-0

Fenerbahçe-Nilüfer Belediyespor: 3-0