Halkbank web
Ekonomi 23.10.2020 07:15

"Üretici Kart önemli avantajlar sağlıyor"

DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak da 2003'te Tarişbank satın alması ile girdikleri tarım bankacılığı alanında sürdürülebilir tarımın finansmanını desteklemek için çalıştıklarını söyledi.
"Üretici Kart önemli avantajlar sağlıyor"

DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak Sürdürülebilirlik Akademisi ve Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) iş birliğinde Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle online olarak gerçekleşen Sürdürülebilir Gıda Zirvesi'nde yaptığı konuşmada 2003'te Tarişbank satın alması ile girdikleri tarım bankacılığı alanında sürdürülebilir tarımın finansmanını desteklemek için çalıştıklarını söyledi.

Sektöre girdikleri yıl, sektördeki toplam tarım kredilerinin 700 milyon lirayken bugün 122 milyar liraya ulaştığını bildiren Koçak, şunları kaydetti:

'Bu finansmanda kamu kesiminin çok ciddi bir payı var, sübvanselerden dolayı bizle beraber 17 banka tarımın finansmanı için çalışıyor. Üreticiler açısından bakıldığında, aslında finansmana erişim eskisi gibi zor değil. Çiftçiye sorduğumuzda, bugün artık finansmana erişim sorunu tüm sorunlar arasında 5. sıralara kadar geriledi. Asıl problem, artık ürünün doğru fiyatlandırılması...'

Gübre, ilaç, yem, tohum, akaryakıt gibi en önemli girdi kalemlerinde sektörün tüm paydaşları ile iş birliği yaptıklarını belirten Koçak, yaklaşık 600 bin üreticinin cebindeki Üretici Kart'ın, üyelerine alışverişlerde çok önemli avantajlar sağladığını bildirdi.