Vakıf Katılım web
Kültür Sanat 11.11.2019 12:40

Ünlü sanatçıların bağışladığı plaklar, ilik bekleyen hastalara umut olacak

İlik bağışı konusunda farkındalık yaratmak ve ülkemizde ilik nakil süreçlerini iyileştirmek amacıyla çalışan Alp Şen iyİLİK projesinin gönüllü öğrencileri, 9 Kasım Cumartesi günü düzenledikleri açık artırma etkinliğinde ünlü sanatçılar Erol Evgin, Sezen Aksu, Selami Şahin, Emel Sayın, Ayşegül Aldinç, Sertab Erener, Yeliz' in plaklarını sahipleri ile buluşturdu. Alp Şen Vakfı'nın desteğiyle düzenlenen ve Moderatörlüğünü Prof. Dr. Emre Alkin'in üstlendiği müzayededen elde edilen gelir, ilik eşleşme analizlerinin yapıldığı "Alp Şen Doku Tipleme ve Genetik Araştırma Laboratuvarı"na doku analiz kitleri alımı için kullanılacak.
Ünlü sanatçıların bağışladığı plaklar, ilik bekleyen hastalara umut olacak

Alp Şen Vakfı, ilik nakli sürecinde yaşanan problemlere çözüm üretmeyi ve ülkemizde yetersiz olan gönüllü ilik bağışçılarının sayısını arttırmayı hedefleyerek farkındalık etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Bu etkinliklerden biri olan değerli sanatçılarımız Erol Evgin, Sezen Aksu, Selami Şahin, Emel Sayın, Ayşegül Aldinç, Sertab Erener, Yeliz plaklarının açık artırma müzayedesi, 9 Kasım 2019’da Movenpick Hotel İstanbul’da gerçekleştirildi. Sanatçıların plaklarının sevenleriyle buluşturulduğu açık artırma etkinliğine Alp Şen Vakfı Başkanı Famil Aydın’ın yanı sıra Didem Kurdoğlu ve cemiyettin önemli isimleri katıldı. 

Alp Şen İyİLİK Projesi Koordinatörü Ceyda Yılmaz, müzayede öncesinde Enka İyİLİK Kulübü öğrencileriyle birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yılmaz şunları söyledi: “Çok güzel bir etkinlik oldu, katılım ve destek beklediğimizin üzerindeydi. Bu yüzden çok mutluyuz. Elde edilen gelirle alınacak kitler ilik bekleyen hastalara umut olacak. Desteklerini bizden esirgemeyen iyİLİKlerimizi büyütüp, yaşam ümidi yaratan herkese sonsuz teşekkürler.”

Ekonomist Yazar Prof. Dr. Emre Alkin moderatörlüğünde düzenlenen açık artırma etkinliğinde sık sık amansız hastalıklarla mücadelede ilik bağışının önemine vurgu yapıldı.

Çello sanatçısı Barış Güvenenler, Ceyda Yılmaz ve Emre Alkin’den müzik dinletileri, açık artırma etkinliğine ayrı bir renk kattı. 

Alp Şen Vakfı, kemik iliği naklinde farklı boyutlarda yaşanan sorunlar hakkında farkındalık yaratmak, kemik iliği örneklerinin incelenmesini sağladıktan sonra gönüllü bağışçı sayısını arttırmak için pek çok çalışma yapmaya devam edecek.