Magazin Kaynak: (İHA) 03.10.2017 15:04 Güncelleme: 03.10.2017 15:47

Ünlü oyuncu BM'nin Türkiye'deki iyi niyet elçiliğine seçildi

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) Türkiye'deki temsilcisi ve iyi niyet elçisi olarak sevilen oyuncu Mert Fırat seçildi.
Ünlü oyuncu BM'nin Türkiye'deki iyi niyet elçiliğine seçildi
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının (UNDP) Türkiye’deki temsilcisi ve iyi niyet elçisi olarak sevilen oyuncu Mert Fırat seçildi.

Şişli’deki bir otelde düzenlenen törene BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Irena Vojackova, UNDP Türkiye direktörü Claudio Tomasi, Mert Fırat ve çok sayıda basın mensubu katıldı.Tören Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının çalışmalarını anlatan kısa film ile başladı. Ardından Birleşmiş Milletlerin kalkınma programlarında gönüllü olarak yer alan ünlü oyuncu Mert Fırat’ın katıldığı projeler sırasıyla gösterildikten sonra atama töreninde geçildi. Birleşmiş Milletlerin Kalkınma Projeleri kapsamında Türkiye’nin bu alanda iyi niyet elçisi olan Mert Fırat atama belgesini, BM Türkiye Koordinatörü Irena Vojackoca’dan aldı.Tören, çekilen aile fotoğrafının ardından sona erdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının iyi niyet elçisi olan ünlü oyuncu Mert Fırat, “Çok çok teşekkür ediyorum, bu benim için büyük bir onur. İlk olmanın verdiği bu gurur her şeyden önce bu sorumluluğu almak UNDP ile çalışmak Türkiye’de 50 yılı geride bırakmış kurumla çalışmak ve hareket ediyor olmak destekçisi olmak beni çok heyecanlandırdı” diye konuştu.

“EN RAHAT ŞEKİLDE KADINLAR ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR, BU YÜZDEN ÖNCELİKLE BU KONU ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YAPMAK İSTİYORUM”

Atama toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu Mert Fırat, “Üzerinde çalışmak istediğim projelerin başında kadın meselesi geliyor. Dünya üzerinde eşitiz fakat aynı emeği veren kadın meslektaşım aynı imkanlara sahip olamayabiliyor. Genel olarak bu konuda kadın yöneticileri cesaretlendirmek öncelikli hedef bu. Kendi aramızda insanlık arasında bu problemi çözemezsek zaten ilerlemenin imkanı yok. En rahat şekilde zaten kadınlar ötekileştiriliyor. Bu yüzden öncelikli olarak en çok çalışmak istediğim nokta kadınlar konusu. Ardından birbirinden ayıramasam da iklim meselesi var,Suriye meselesi var. Buradaki toplumsal barışı sağlama adına da yapmak istiyorum” şeklinde konuştu.