Türkiye - Gündem 28.08.2016 18:59

Ülkemizin yükselişini istemeyenler sıkıntı yaratıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Ülkemizin bu yükselişini büyümesini ya da söz sahibi olmasını istemeyenler her zaman bize sıkıntı yaratıyor. Ne yazık ki birileri de özellikle terör örgütleri buna maşalık ediyor."…
Ülkemizin yükselişini istemeyenler sıkıntı yaratıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Ülkemizin bu yükselişini büyümesini ya da söz sahibi olmasını istemeyenler her zaman bize sıkıntı yaratıyor. Ne yazık ki birileri de özellikle terör örgütleri buna maşalık ediyor." dedi.

YENİBİRLİK - Arslan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'a yaptığı ziyarette ilin yatırımları hakkında bilgi aldı. Şehitlik mertebesinin önemine işaret eden Arslan, bu coğrafyanın şehitlik mertebesinin ne kadar önemli olduğunu iyi bildiğini belirtti. Büyük Taarruz'un yıl dönümünde, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun bağlantısındaki otoyolları açtıklarını hatırlatan Arslan, "26 Ağustos'ta açılan köprü, ülkemiz adına bir gurur projesidir. Zafer Haftası kapsamında da köprüyü vatandaşın kullanımına ücretsiz sunduk." diye konuştu.

"Hainliklerine devam ediyorlar"

Arslan, hızlı trenle sadece Ankara'yı Afyonkarahisar'a değil bu kent üzerinden İzmir'e ulaştırmayı planladıklarını bildirdi. İstanbul-Eskişehir üzerinden gelen yüksek hızlı tren hattının Afyonkarahisar üzerinden Antalya'ya gitmesini amaçladıklarını anlatan Arslan, fakat bu büyük projeler hayata geçirildikçe hainlerin de durmadığını vurguladı. Arslan, "Ülkemizin bu yükselişini, büyümesini ya da söz sahibi olmasını istemeyenler her zaman bize sıkıntı yaratıyor. Ve ne yazık ki birileri de özellikle terör örgütleri buna maşalık ediyor." dedi. Büyük Taarruz'da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta mücadele eden ecdadın mirasına, 15 Temmuz'da torunlarının sahip çıktığını, gelenekten gelen millet olma şuuruyla hareket ettiğini dile getiren Arslan, "7'sinden 70'ine herkesin ülkesi uğruna iradesine sahip çıkmak adına, gözünü kırpmadan gazi, şehit olmaya hazır olduğunu herkes gördü. Özellikle hainlerin bunu iyi bilmesi, buna göre davranması lazım. Tabii son çırpınışlarıdır. Ülke büyüdükçe, ülke gereğini yaptıkça, onlar da hainliklerini bir tarafa bırakmıyorlar, hainliklerine devam ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı trafiği

Kurban Bayramı'ndaki 9 günlük tatilde yola çıkacak vatandaşlara da uyarılarda bulunan Arslan bölünmüş yollar ile erişim ve ulaşımın daha kolay hale geldiğini aktardı. 

Bayram tatili dolayısıyla seyahatlerin daha da artacağına işaret eden Arslan şöyle konuştu

"Yolları bu kadar bölerseniz, erişimi de ulaşımı da bu kadar kolay hale getirirseniz, insanlarımız haklı olarak bu 9 günlük periyotta sürekli yollarda oluyorlar. Tabii bayramın hakkını vermek, büyüklerinin elini öpmek üzere Sıla-i Rahim yapıyorlar. Kurban Bayramı gibi bayram vecibesini yerine getirirken Sıla-i Rahim gibi çok önemsediğimiz, annemizin babamızın ellerini öpmeye gidiyorken herhalde en çok dikkat etmemiz gereken şey trafik kurallarıdır. Trafik kuralları keyfe keder konulmuş kurallar değildir. İnsanımızın yaşamı bizim için çok çok önemli. Bütün bunları yaparken biz bir kişinin hayatını kurtarabilirsek bunun para ile ölçülmesi mümkün değildir. İnsanımızın trafik kazalarında öldüğü bir bayram yaşamak istemiyoruz." Arslan, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyerek, "Acele gitmek 20 dakika, yarım saat, 1 saat kazandırabilir. Ama o 1 saatin faydası yok. Acele gidelim derken ecele gitmek herhalde hepimizi üzer. Lütfen bu bayramı acıyla değil bayram tadında yaşama fırsatı versinler bize." dedi.