Sağlık Kaynak: (İHA) 04.11.2017 14:59 Güncelleme: 04.11.2017 15:39

Türkiye'nin yüzde 34'ü fazla kilolu

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) Karadeniz Şube Başkanı Prof. Dr...
Türkiye'nin yüzde 34'ü fazla kilolu

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD) Karadeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Sibel Barış, Türkiye Sağlık Araştırması 2016’nın verilerine göre Türkiye’de fazla kilolu kişi sayısının toplumun yüzde 34’ünü, obez kişi sayısının ise yüzde 20’sini oluşturduğunu söyledi.

OMÜ Tıp Fakültesi Anestezioloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve TARD Karadeniz Şubesi tarafından obezite ve anestezi toplantısı gerçekleştirildi. OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlık binası Pembe Salonda gerçekleştirilen bilimsel toplantıya çeşitli üniversite ve hastanelerden 60 akademisyen, uzman ve öğrenciler katıldı.

"OBEZİTE ÖNEMLİ BİR SORUN"


Toplantıda açılış konuşması yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Anestezioloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği(TARD) Karadeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Sibel Barış, "Obezite sağlığımızı ve yaşam konforumuzu olumsuz etkileyen, vücutta aşırı yağ birikimi durumudur. Özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en önemli sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Obezite kalp, damar, solunum ve endokrin sistem başta olmak üzere pek çok sistemi tutan bir problemdir. Türkiye Sağlık Araştırması 2016’nın verilerine göre ülkemizde fazla kilolu kişi sayısı toplumun yüzde 34’ünü, obez kişi sayısı ise yüzde 20’sini oluşturmaktadır. Bu hastalar çok çeşitli nedenlerle ameliyat olmaktadırlar. Ayrıca son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite cerrahisi her geçen gün artan bir sayıyla yapılmaktadır" dedi.

Prof. Dr. Sibel Barış ayrıca toplantıda, konu ile ilgilenen hekimlerle bu konudaki bilgileri gözden geçirerek, yeni gelişmelerin tartışılacağını söyledi.

Toplantı sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.