Ekonomi 02.06.2023 07:00

​Türkiye'nin 100'üncü yılında Banvit BRF

Beyaz et sektörünün köklü şirketlerinden Banvit BRF, İleri İşlem Tesisi'nin ek bölüm açılışıyla 55'inci yaşını kutladı. 2021'den beri inovasyon ve büyüme odaklı yatırımlar gerçekleştiren şirket, yeni yaşında üretim kapasitesini artırırken, istihdama ve Türkiye'ye katkı sunmaya devam ediyor.
​Türkiye'nin 100'üncü yılında Banvit BRF

Beyaz et sektörünün köklü şirketlerinden Banvit BRF, İleri İşlem Tesisi’nin ek bölüm açılışıyla 55’inci yaşını kutladı. 2021’den beri inovasyon ve büyüme odaklı yatırımlar gerçekleştiren şirket, yeni yaşında üretim kapasitesini artırırken, istihdama ve Türkiye’ye katkı sunmaya devam ediyor. 

Beyaz et sektöründeki 55’inci yaşını kutlayan Banvit BRF, 2021 yılında başladığı inovasyon ve büyüme odaklı yatırımları kapsamında, İleri İşlem Tesisi’nin ek bölüm açılışını törenle kutladı. Banvit BRF Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışanlarının bir araya geldiği kutlamada, açılışın ardından 55’inci yıl temalı bir pasta kesildi. 

Banvit BRF CEO’su Tolga Gündüz, bu yeni yatırımla birlikte pazardaki yerlerini daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini belirterek; “İleri İşlem Tesisimizin ek yatırımıyla birlikte ülkemize olan katkılarımızı artıracak olmaktan dolayı mutluyuz. Ürün portföyümüze yeni ürünler eklemeye devam ederek, büyümemizi ağırlıklı olarak inovatif ürünlere odaklanarak sağlayacağız. Kapasitelerimizin artışına bağlı olarak üretimden, lojistiğe kadar farklı alanlarda istihdam sağlamayı sürdüreceğiz. Bu katkılarımızın yanı sıra yatırımlarımızda sürdürülebilirliği de muhakkak gözetmeye devam edeceğiz. Yeni yatırımlarımızın hem ülkemize hem de şirketimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Banvit BRF’nin 2021 yılında başlattığı yatırım hamlesinin 36 Milyon ABD doları tutarındaki kısmı tamamlanmış oldu. Şirket, 55’inci yaşında tesislerindeki üretim verimliliğini ve kapasitesini artırırken, ülkemizin büyümesine de katkı sağlıyor. Kaplamalı ve pişmiş ürünler ile şarküteri ürünlerinin üretildiği Bandırma İleri İşlem Tesisi’nin yeni bölümünün açılışıyla Banvit BRF’nin bu tesisteki üretim kapasitesinin yaklaşık %45 ila %50 oranında artabileceği belirtiliyor.

Kurulduğu ilk günden itibaren lezzetli, pratik ve yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken, Türkiye’nin en çok tercih edilen beyaz et markası Banvit* yenilikçi teknolojileri sayesinde ürün portföyünü de geliştiriyor. Banvit BRF, İleri İşlem Tesisi’ndeki ek bölümün açılışı ile ürün portföyündeki nuget, schnitzel, kebap, burger ve köfte gibi lezzetler ile sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini çeşitlendirerek sofralara değer katmaya devam edecek.