Vakıf Katılım web
Ekonomi 05.09.2016 11:22

Türkiye-Rusya ilişkileri eski seviyesinin üzerine çıkacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci "Yaş sebze ve meyve ihracatının da başlamasıyla Türkiye-Rusya ilişkileri eski seviyesini yakalayıp daha da üzerine çıkacak." dedi. YENİBİRLİK - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya'dan…
Türkiye-Rusya ilişkileri eski seviyesinin üzerine çıkacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci "Yaş sebze ve meyve ihracatının da başlamasıyla Türkiye-Rusya ilişkileri eski seviyesini yakalayıp daha da üzerine çıkacak." dedi.

YENİBİRLİK - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya'dan charter seferlerinin başlamasına ilişkin, "Öyle umut ediyorum ki bu adımlar hızlanarak devam edecek." dedi. Tüfenkci Türkiye olarak uluslararası sözleşmeler ve anlaşmalar çerçevesinde, ülkelerin karşılıklı çıkarları doğrultusunda komşu ülkelerle ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi. Çin'in Hangcou kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ikili görüşmede bulunduğunu hatırlatan Tüfenkci "Rusya ile ilgili özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın attığı adımlar ortada. G20 Liderler Zirvesi'nde de Erdoğan ve Putin görüştü. Erdoğan ve Putin'in St. Petersburg'daki görüşmelerin üzerinden geçilerek yeni gerçekleşmeler ve neler yapıldı, neler yapılması gerektiği, geleceğe yönelik Rus-Türk ilişkilerin vizyonu bir kez daha çizilmiş oldu. Bu atılan adımları ekonomik anlamda gayet olumlu buluyoruz. Özellikle geçtiğimiz günlerde charter seferlerinin başlaması ve 309 Rus vatandaşının Türkiye gelmesiyle başlayan düzenli charter seferleri de devam ediyor. Öyle umut ediyorum ki bu adımlar hızlanarak devam edecek. Yaş sebze ve meyve ihracatının da başlamasıyla Türkiye-Rusya ilişkileri eski seviyesini yakalayıp daha da üzerine çıkacak." Tüfenkci, Başbakan Binali Yıldırım'ın, göreve geldikten sonra "Biz dostlarımızın sayısını artıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız." dediğini anımsatarak, bu kapsamda çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.