Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 27.03.2017 14:14 Güncelleme: 27.03.2017 14:41

"Türkiye ile AB'nin birbirine düşmesi terör örgütlerini sevindirir"

"Türkiye ile AB'nin birbirine düşmesi terör örgütlerini sevindirir"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İmaj Kampanyası’nın tanıtımında konuştu. Zeybekci, “Türkiye ile Avrupa Birliği’nin birbirine düşmesi sadece terör örgütlerini sevindirir" dedi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İmaj Kampanyası’nın tanıtımında önemli açıklamalarda bulundu. Zeybekci, kampanyanın ilk anda dünyada 7 merkezde başlayacağını belirtti. Zeybekci, “Başlayan kampanyamız ilk anda dünyada 7 merkezde başlayacak. Önce TV’lerde, görsel medyada ardından gazetelerde,dergilerde ardından sosyal medya ardından da belki bazı şehir merkezleri ve meydanlarda yer alacak. Bu kampanyamızdan hemen sonra da diğer kampanyalarımız gelecek. Dünyayı Türkiye’ye çağıracağız. Dünyadaki medya alanındaki aktörleri Türkiye’ye çağırarak her şeyi gözle görerek yaşamalarını isteyeceğiz” dedi.


“TÜRKİYE İLE AB’NİN BİRBİRİNE DÜŞMESİ, SADECE TERÖR ÖRGÜTLERİNİ SEVİNDİRİR"

Dünyanın en azılı terör örgütlerinin şuanda Türkiye’yi bir yere koymaya çalıştıklarını dile getiren Zeybekci, “Dünyanın en azılı terör örgütleri şuanda Türkiye’yi bir yere koymaya çalışıyorlar. Gördüğümüz kadarıyla Türkiye’yi ve dostlarımızı onların koyduğu yere koyduğumuzda ortaya çıkan sonuçtan sadece bu terör örgütleri sevinecek. Onlar dostları birbirine düşürdüğünde ortaya çıkan sonuçta ortaya çıkan iklimde kendilerine ait olan nifak ve düşmanlık tohumlarını yeşertecekler. Onların kazanmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz inatla, ısrarla sonuna kadar dünyanın her yerinden aklınıza gelebilen yerlerden dostlarımıza diyeceğiz ki; ‘Gelin, bu tuzağı düşmeyelim’. Türkiye ile ilgili başlatılan o algı operasyonlarında geldiğimiz yeri görebiliyor musunuz?Dost ülkelerimizdeki yayın kuruluşlarını o büyük devasa yayın kuruluşları öyle bir hale geldiler ki Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve Bakanlarına küfür etmeyi normal hale getirdiler. Bunu bir kabiliyet bir beceri haline getirdiler" diye konuştu.

"AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE İÇİN BİRİNCİ TİCARET ORTAĞI"

AB’nin Türkiye içiç birinci ticaret ortağı olduğunun altını çizen Zeybekci, "Avrupa Birliği ile Türkiye, müthiş bir başarı hikayesidir. 160 milyar dolarlık dış ticaret hacmimiz var. Avrupa Birliği Türkiye için birinci ticaret ortağı, Türkiye’de Avrupa Birliği’nin tamamı için beşinci ticaret ortağıdır. 2006 yılında, Gümrük Birliği’nin güncellenmesiyle ilgili bir etki değerlendirmesi analiz çalışması yaptık. Hem Avrupa Birliği bağımsız bir kuruluşla yaptı, hem de Türkiye olarak bağımsız bir kuruluşla biz yaptık. Sonuçlar muhteşemdi biliyor musunuz? Gümrük Birliği güncellenirse toplam olarak komple içine sanayi ürünlerinin yanına tarım ürünlerini, hizmetleri, kamu alımları ve elektronik ticareti de dahil edersek, Türkiye tek başına Avrupa Birliği’nin büyümesine etki yapacak. Avrupa Birliği’nin toplam ihracatını artırıyor. Tam tersi aynı şekilde Türkiye için de böyle. Türkiye’nin büyümesine Avrupa Birliği’nin etkisini görüyoruz" şeklinde konuştu.