Halkbank web
Ekonomi 08.10.2017 17:39

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Fayat: Büyük beden üreticilerini ciddi fırsatlar bekliyor

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Fayat, "Boyların uzadığı kilonun arttığı yeni nesile uygun tasarım yapan büyük beden üreticilerini ciddi fırsatlar bekliyor." dedi.
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Fayat: Büyük beden üreticilerini ciddi fırsatlar bekliyor

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya nüfusunun yarısından fazlasının, olması gereken kilonun üzerinde olduğunu hatırlatarak, gençleşen büyük beden tüketicisi için moda odaklı üretimin kaçınılmaz olduğunu söyledi. 

Fayat, dünyaca ünlü markalarının büyük beden üreticisi arayışında olduğuna dikkati çekerek, "Tüketim alışkanlıklarından taviz vermeyen Y ve Z kuşağını standart bir kalıba sokmamız mümkün değil. Boyların uzadığı, kilonun arttığı yeni nesile uygun tasarım yapan büyük beden üreticilerini ciddi fırsatlar bekliyor.” diye konuştu.

"Türkiye en ideal iş ortağı"

TGSD tarafından 11-12 Ekim'de düzenlenecek 10. İstanbul Moda Konferansı'na, söz konusu marka temsilcilerinin Ekonomi Bakanlığının yurt dışı tanıtım faaliyetleri çerçevesinde davet edildiğini söyleyen Fayat, bölgenin en gelişmiş hazır giyim sektörüne sahip ülkesi olan Türkiye’nin en ideal iş ortağı olduğunu vurguladı. 

Fayat, "Eskiden daha klasik kalıpların olduğu büyük beden kategorisi, bugün genç kesimi de içine alarak modayı daha yakından takip eden modern bir kimliğe büründü." dedi.

Dünya yıllık hazır giyim harcamalarının 2025’te yaklaşık 2,5 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacağını belirten Fayat, "Bu süre zarfında Türkiye’deki yıllık hazır giyim harcamalarının 30 milyar doları aşmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.