Vakıf Katılım web
Gayrimenkul 02.07.2019 10:50

Türk yatırımcılara Amerika'da yatırım fırsatları

Dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group'un CEO'su Francis Lively İzmir ve Ankara'lı iş insanlarına Amerika'da 500.000 Dolar yatırım ile tüm aile için Green Card alma fırsatı veren EB-5 vizesini ve yeni projelerini anlattı.
Türk yatırımcılara Amerika'da yatırım fırsatları

Dünyaca ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group’un CEO'su Francis Lively, Florida’nın uzay sahili olarak bilinen Melbourne’daki ilk butik otel olacak Hotel Melby, A Tapestry Collection By Hilton'u tanıtmak üzere İzmir’de Türk Amerikan İş Adamları Derneği’nde ve Ankara’da Türkiye Genç İş Adamları Derneği’nde toplantılar düzenledi. Ünlü ekonomist Murat Sağman’ın da katıldığı toplantılarda, Amerika’da gayrimenkul yatırımcı ortağı olmanın sağlayacağı avantajlar, yatırım programı aracılığıyla EB-5 göçmenliği, EB-5 vizesi ile tüm aile için Green Card alma fırsatı, Türk yatırımcıların Florida’daki yatırım fırsatlarına artan ilgisi ve uluslararası yatırımın önemi hakkında bilgi verildi.

İzmir ve Ankara’da çok sayıda işadamıyla bir araya gelen The LCP Group CEO'su Francis Lively, şirket olarak 1974 yılından beri faaliyet gösterdiklerini belirterek, yaklaşık 800 milyon dolarlık bir yatırıma sahip olduklarını belirtti. Lively Türk yatırımcılara iki önemli seçenek sunduklarını vurgulayarak, "Birinci fırsat birikimlerini yurtdışında karlı bir yatırımla değerlendirmek isteyen kişileri hedefliyor. Hotel Melby projesine en az 100 bin Dolar finansal yatırım yapan kişilere yatırımlarını 5 yılın sonunda ikiye katlama imkanı sunuyoruz. İkinci fırsat ise 500 bin Dolar değerinde yatırım ile EB-5 vizesi ve Green Card- Yeşil Kart alma imkanı. Bu vize yatırım sahibine, eşine ve 21 yaşın altındaki çocuklarına ABD’de daimi yaşama, okuma ve çalışma imkanı sağlıyor. “ dedi.

Florida'da yapılacak olan otelin Hilton Grubu tarafından işletileceğini söyleyen Lively, buradaki toplam yatırımın 41 milyon Dolar olduğunu ve bu meblağın 20 milyon Dolarını kendilerinin yatırdıklarını belirterek, “Projemizin inşaatı başladı, otelin 2020’nin üçüncü çeyreğinde açılmasını hedefliyoruz." dedi.

Amerika’daki gayrimenkul projelerine dünyanın hemen her yerinden talepler geldiğini belirten Lively, “Florida’daki konut alımlarının yüzde 80’ini yabancı yatırımcılar gerçekleştiriyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen gayrimenkul hizmetleri şirketlerinden CBRE’ye göre, 2018’in ilk yarısında A.B.D. ticari gayrimenkul piyasasına yabancı sermaye akışı önceki yıla göre yüzde 29 artarak 23 milyar Dolar’dan 29,7 milyar Dolar’a yükseldi. Bu sonuçlar doğru yatırımın önemini gösteriyor.” dedi.

Florida’nın Uzay Sahili Melbourne’de yatırım fırsatı

The LCP Group’un en yeni yatırımı “Hotel Melby, A Tapestry Collection By Hilton”, Türk yatırımcılara Florida yasam stilini sunarken aynı zamanda yatırım imkanı da sağlıyor. Florida’nın Melbourne Şehri Uzay Sahili olarak ta tanınıyor. Tarihi şehir merkezinin kalbinde yer alan “Hotel Melby, A Tapestry Collection By Hilton”, güçlü lokasyonuyla sosyal bir yaşamın kapılarını da aralıyor. Melbourne’un Atlantik Okyanusu manzaralı ilk çatı terasına da sahip olan “Hotel Melby, A Tapestry Collection By Hilton”, Melbourne’un en popüler restoranları, barları, mağazaları ile sanat ve galerilerine yürüme mesafesinde yer alıyor. Şehrin her noktasına kolayca ulaşabilir konumuyla dikkat çeken proje; MLB Havaalanı’na araba ile 5 dakika, Satellite Plajı’na 15 dakika, Cocoa Plajı’na 30 dakika, Cape Canaveral’a 40 dakika ve Orlando’da yer alan Walt Disney World Resort’a 1,5 saat yakınlıkta bulunuyor.