Ekonomi 25.05.2017 14:58 Güncelleme: 25.05.2017 15:01

Türk Telekom ile PTT 'Pttcell' için 2022'ye kadar anlaştı

PTT ile Türk Telekom arasında mobil iletişim alanında 2013'te başlayan Pttcell iş birliği 5 yıl süreyle uzatıldı.
Türk Telekom ile PTT 'Pttcell' için 2022'ye kadar anlaştı

PTT ile Türk Telekom arasında mobil iletişim alanında 2013'te başlayan Pttcell iş birliğinin uzatılması nedeniyle düzenlenen tanıtım etkinliği Sirkeci'deki Büyük Postane'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Türkiye'nin iyi, kötü gününde devletin ve milletin hizmetinde olan iki güzide kurumunun önemli iş birliğini daha ileriye götürmesi için bir araya geldiklerini söyledi.

Bozgeyik, "Daha önce başlattığımız ortaklığı daha ileriye götürerek ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi noktasında daha da hızlı hareket etmek için planlarımızı yeniden gözden geçirdik ve planladık." dedi.

Türk Telekom ile yaptıkları çalışmaların sadece Pttcell ve gayrimenkul ortaklığı ile kalmayacağını dile getiren Bozgeyik, "İş birliğimizi ileride sizlerin de (Bakan Arslan) destek ve gayretleriyle çok daha ileri noktaya taşıyacağız. İki dünya markası olarak ülkemizin onuru ve gururu olmaya devam edeceğiz." dedi.

"İş birliğimiz artacak"

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, bugün iki şirket için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, Pttcell'in mobil abone sayısının hızla arttığını söyledi.

PTT ile 2013'te ilk imzasını attıkları Pttcell konusunda iş birliğini bugün 5 yıl daha uzatacak anlaşmaya imza atacaklarını dile getiren Doany, Pttcell'in en stratejik mobil sanal şebeke operatörü markalarından biri haline geldiğini söyledi.

O tarihten bugüne PTT ile güçlerini birleştirerek Pttcell abonelerine çok sayıda fayda sunduklarını dile getiren Doany, "Türk Telekom'un ileri mobil teknolojisinin gücü ve PTT'nin yaygınlığı ve güvenilirliği sayesinde, Pttcell ülke genelinde yaklaşık 2 bin PTT şubesinde erişilebilir olan kaliteli bir marka konumundadır. Bu anlaşmayla Türk Telekom, Pttcell markası altında mobil iletişim hizmetleri sunmakta olan PTT’ye mobil ağ ve altyapı hizmeti sunmaya devam edecek." diye konuştu.

"Türk Telekom ve PTT iş birliklerini daha da güçlendirecek"

Doany, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk Telekom ve PTT iş birliklerini daha da güçlendirecek. Türk Telekom ve PTT'nin ortak sahipliğinde olan ya da ortak kullandığımız gayrimenkullerin en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak ve kullanılmayan ortak gayrimenkullerden en yüksek finansal kazanımları elde etmek için 'Gayrimenkul Değerleme ve İş birliği Ön Protokolü' anlaşmasını imzaladık. Anlaşmaya göre, Türk Telekom ve PTT'ye ait gayrimenkuller ile ortak kullanılan taşınmazlar üzerinde gayrimenkul geliştirme, değerlendirme, proje ve bina yönetimi faaliyetlerinde iş birliği yapacağız. Bu iş birliğiyle elde edilecek finansal kazanımlar yurt içi ve yurt dışında e-ticaret ile lojistik gibi alanlarda yatırım yapmak için kullanılacak."