Ekonomi 29.06.2022 07:00

Türk mobilyacılar Milano'da tam not aldı

İki yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen Salone del Mobile'ye bu yıl 21 Türk mobilya markasının katılım gösterdiğini söyleyen İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, "Sektör temsilcilerimizin fuarda profesyoneller tarafından çok beğenilen ürünleri sergilemesi, sektörün kararlılığını ve kendisine olan güvenin haklılığını kanıtlaması anlamında önemli" dedi.
Türk mobilyacılar Milano'da tam not aldı

İki yıldır pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen Salone del Mobile’ye bu yıl 21 Türk mobilya markasının katılım gösterdiğini söyleyen İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, “Sektör temsilcilerimizin fuarda profesyoneller tarafından çok beğenilen ürünleri sergilemesi, sektörün kararlılığını ve kendisine olan güvenin haklılığını kanıtlaması anlamında önemli” dedi.

Bu yıl 262 bin 608 kişi ile pandemi sonrası ilk kez gerçekleşen 60. Salone del Mobile. Milano’da Türk mobilya markaları sektör profesyonellerinden rağbet gördü. Yüzde 27’si yurt dışından olmak üzere 2 bin 175 firmanın yer aldığı fuarda 21 mobilya markası, ülkemizin mobilya sektöründeki gücünü temsil etti. Mobilya dünyasının hem tasarım hem de ihracat bağlantıları açısından en önemli buluşma noktası olan Milano Mobilya Fuarı’nda Türk markalar tasarımlarıyla öne çıktı. Bu yıl yüzde 61'i yurt dışından gelen karar vericiler ve alıcıların Türk mobilyalarının tasarım ve üretim kalitesine tam not vermeleri firmalarımız için büyük moral kaynağı oldu.

- “Bu fuar sektörümüze büyük katkıda bulunacak”

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, dünyanın en büyük fuarı Salone del Mobile’nin yapabileceği katkının Türkiye mobilya sektörü açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Mobilya, kâğıt ve orman ürünlerinde Mayıs 2022 itibarıyla 613 milyon dolarlık ihracatta mobilya sektörü payının 337 milyon dolar olarak gerçekleştiğine vurgu yapan Özkan, “Mobilya, kâğıt ve orman Ürünleri sektörünün Türkiye ihracatına katkısı ilk beş ayda 3,32 milyar dolara, mobilya sektörünün ihracat toplamı 1,956 milyon dolara ulaştı. Bu sayılar Türk mobilya markalarının kuvvetle ihracata odaklandıklarını gösteriyor. Ciddi kabul prosedürlerinin uygulandığı Salone del Mobile’de 21 markamızla yer almak ise sektörümüzün kararlılığının ve kendisine güveninin altını çiziyor.”

- “Mobilyamızın itibarı tasarım ve üretim kalitesiyle yükselecek”

Başkan Erkan Özkan, Türk mobilya markalarının yerli ve yabancı ünlü tasarımcılara ait ürünlere koleksiyonlarında giderek daha fazla yer vermesinin dünya çapında tanınma ve prestij kazanma olanağı yarattığına dikkat çekti. Özkan, fuara katılarak profesyonellerden tam not alan firmalarımızın tasarım ve teknolojiyi odağına alarak üretim yaptığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüketici davranışı, insanların yaşam alanlarının en önemli parçası olan mobilya seçiminde özgünlük ve kaliteye doğru eviriliyor. Tasarımcı eseri mobilyalar markanın alametifarikası olarak tüketicinin algısında yer ediyor. Milano’da yer alan firmalarımız bu bağlamda doğru yolda ilerlediklerini gösterdiler. Kendilerini yürekten kutluyor, 2023 Nisan ayında yapılacak olan Salone del Mobile. Milano’ya daha fazla firmamızın tasarımcı imzası taşıyan, teknoloji tabanlı olarak ürettikleri mobilyalarla katılmalarını öneriyorum.”