Seyahat - Turizm 28.06.2016 13:59

Turizme bayram dopingi

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması turizmcilerin yüzünü güldürdü, özellikle sahil yörelerinde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. YENİBİRLİK - Akdeniz Turistik Otelciler…
Turizme bayram dopingi

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması turizmcilerin yüzünü güldürdü, özellikle sahil yörelerinde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor.

YENİBİRLİK - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 9 günlük bayram tatilinin iç talepte ciddi bir artış sağladığını ifade ederek, bayram hareketliliğinin şimdiden hissedilmeye başlandığını söyledi.Doluluk oranlarının tesis ve bölgeye göre değiştiğini fakat genel olarak rezervasyonlarda ciddi bir artış kaydedildiğini belirten Hacısüleyman, "Aslında ara günlerin resmi tatil ile birleştirilmesi her yıl ocak ayında açıklansa turizm ekonomisini daha uzun süreli canlı tutma şansımız var. Son anda açıklandığı zaman yeni plan yapmak çok zor oluyor." diye konuştu.Rusya ve İsrail ile yaşanan pozitif gelişmelerin turizm sektörü açısından çok önemli olduğunu ifade eden Hacısüleyman, "Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesi bu yıl için çok hızlı bir toparlanma yaratmayabilir ancak 2017 için çok olumlu bir adım olarak görüyoruz. Sadece Rusya'dan Türkiye'ye değil Türkiye'den de Rusya'ya ciddi bir turist akışı var. İlişkilerin normalleşmesi karşılıklı olarak turizm hareketine çok olumlu etki sağlayacaktır." dedi.Hacısüleyman, İsrail ile yapılan anlaşmanın da iki ülke arasında uçak ve ziyaretçi trafiğinin artırılmasını sağlayacağını kaydederek, "Turizm açısından ikisi de çok olumlu ve sektöre çok iyi gelecek gelişme." diye konuştu.

Yerli turist Akdeniz ve Ege dedi

Tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz da Ramazan Bayramı tatilinin sıcak temmuz günlerine denk gelmesi dolayısıyla tatilcilerin yoğunlukla Ege ve Akdeniz kıyılarını tercih ettiğini dile getirdi.Belek, Bodrum, Çeşme, Kuşadası ve Side'nin yurt içinde en çok rezervasyon alan bölgeler olduğunu belirten Küçükyılmaz, bunların ardından Marmaris ve Fethiye'nin de çıkış yapan diğer tatil bölgeleri olarak dikkat çektiğini söyledi.Yurt dışında da İtalya, İspanya, Yunanistan ve Yunan adalarının öne çıktığını ifade eden Küçükyılmaz, Yunanistan'ın Thassos Adası'nın 2016 yazının gözde destinasyonu olmaya aday olduğunu belirtti.