Vakıf Katılım web
Seyahat - Turizm 25.08.2016 12:04

Turizmciler Kurban Bayramında iç pazar rekoru bekliyor

Avrupa'dan gelen turist sayısındaki azalış ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarına getirilen izin yasağı sonucu zor bir sezon geçiren turizmcilerin imdadına bu yıl bayramlar yetişti. YENİBİRLİK - Hem Rusya hem de Avrupa'dan gelen…
Turizmciler Kurban Bayramında iç pazar rekoru bekliyor

Avrupa'dan gelen turist sayısındaki azalış ve FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarına getirilen izin yasağı sonucu zor bir sezon geçiren turizmcilerin imdadına bu yıl bayramlar yetişti.

YENİBİRLİK - Hem Rusya hem de Avrupa'dan gelen turist sayısındaki azalış ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarına getirilen izin yasağı sonucu zor bir sezon geçiren turizmcilerin imdadına bu yıl bayramlar yetişti. Temmuz ayında Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkartılmasıyla hareketlenen sektör, şimdi de, 12 Eylül'de başlayacak Kurban Bayramı tatilinin yine 9 güne çıkartılmasını bekliyor. Hükümet yetkililerinin bayramın 9 güne çıkartılabileceği yönündeki açıklamaları bu konuda kamuoyunda da beklentileri artırdı. Kurban Bayramı tatili henüz 9 güne çıkartılmamış olsa da rezervasyonlarda artış yaşanmaya başladı. Turizm sektörü temsilcileri, 10-18 Eylül'ü kapsaması beklenen bayram tatili süresince iç pazarın rekor kırmasını bekliyor.

 ''Fiyat cazibesinden dolayı ciddi talep artışı yaşanıyor''

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık bayramda sektörde ciddi hareketlilik olmasını beklediklerini ifade ederek, özellikle 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından uygulanan kamudaki izin yasağının kaldırılmasının sektöre yansımasının çok olumlu olduğunu, iç pazarda ciddi hareketlilik yaşandığını, bu hareketliliğin bayram sonrasında da devam etmesini beklediklerini kaydetti. Ayık, birçok işletmenin buna yönelik çalışmalar yaptığını belirterek, fiyat konusunda şu anda ciddi bir cazibe olduğunu söyledi. Fiyat cazibesinden dolayı ciddi talep artışı yaşandığını ifade eden Ayık, "İç pazarın önemi bizim için çok büyük. Türkiye'de konaklama hizmeti veren bütün tesisler, yerli misafirlere en uygun şartlar ve en uygun fiyatlarla hizmet etmekten mutlular." diye konuştu. İç pazarın sektör için her zaman önemli olduğunu, önceden ve şu anda olan kampanya ve promosyonların benzerlerinin gelecek yıllarda da uygulanacağını belirten Ayık, iç pazarda seyahat eden insan sayısı ve alışkanlığının geliştirilmesi, belli sayılara ulaşması gerektiğini ve bu konuda sektör için belirtilen rakamın 10 milyon olduğunu kaydetti.