Beyaz Perde Kaynak: (İHA) 27.09.2017 17:02 Güncelleme: 27.09.2017 18:22

Tuncel Kurtiz Edremit'te mezarı başında anıldı

Sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, ölümünün 4. yılında Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları'nın eteklerindeki mezarı başında anıldı.
Tuncel Kurtiz Edremit'te mezarı başında anıldı
Sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz, ölümünün 4. yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağları’nın eteklerindeki mezarı başında anıldı.

Sanatçı Tuncel Kurtiz’in ölümünün 4. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. İlçeye bağlı Kazdağları’nın eteklerinde Çamlıbel kırsal mahallesindeki mezarı başında düzenlenen anma törenine Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, sanatçının eşi Menend Kurtiz, yakınları, dostları ve hayranları katıldı. Sanatçının sesinden şiir dinletileri yapılırken, hayranları törende duygulu anlar yaşadı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kurtiz’in yeri doldurulamayacak çok önemli değer olduğunu belirterek, “Ölümünün 4’üncü yılında adam gibi adam Tuncel Kurtiz’i bir kez daha birlikte beraberce anıyoruz. 4 yıl önce Türkiye sadece bir sanatçısını kaybetmedi, hakikaten adam gibi bir insanını kaybetti. Bugün böyle insanlar gittikçe azalmakta, gittikçe yokluğa doğru son hızla ilerlemekte” dedi.

Sanatçının eşi Menend Kurtiz açıklama yapmazken, sadece “Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” dedi. Tuncel Kurtiz’in hayranlarından Aylin Çağlar, “Vatanını sevdiğini düşünüyorum. Çok insancıl, insanları seven, çok iyi bir sanatçıydı. Çok duygulandım, çok üzgünüm ama bugün burada onu anıyor olmaktan da memnunum” diye konuştu.

Kurtiz’in mezarına çiçekler bırakılırken, ardından Çamlıbel Mahallesi Muhtarlığı önünde pilav ayran dağıtıldı.