Güncel - Yaşam Kaynak: (İHA) 27.03.2017 15:39 Güncelleme: 27.03.2017 16:13

"Tüm G.Saray camiasına mal edilmesi doğru değil"

"Tüm G.Saray camiasına mal edilmesi doğru değil"
Başbakan Binali Yıldırım, Galatasaray’da Hakan Şükür ve Arif Erdem ile ilgili yaşanan gelişmenin küçük bir marjinal grup tarafından gündeme getirildiğini, bunun tüm Galatasaray camiasına mal edilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Başbakanlık Çankaya Köşkünde medya temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray’da Arif Erdem ve Hakan Şükür’ün ihraç edilmemeleri ile ilgili medya temsilcilerinden Başbakan Yıldırım’a sorular yönetildiğini belirten Yücel Koç, “Sayın Başbakanımız kulüp yetkilileri ile görüşmüş ve aldığı bilgileri aktardı, Mali Genel Kurul dağıldıktan sonra küçük bir grup kalıyor ve o marjinal grubun bunu gündeme getirdiğini ve reddedildiğini belirtti. Dün isim kulüp aidatlarını ödemedikleri için ihraç edildiler, FETÖ terör örgütü üyeliğinden değil de kulüp aidatını ödemedikleri için ihraç edilmelerine ilişkin eleştiriler vardı, onun da cevabını verdi Sayın Başbakan, ‘yetkileri çerçevesinde bu kararı alabiliyorlardı ve bunu yaptılar. Daha sonra genel kurul toplanarak bunun gereğini yapacaklar. Küçük bir marjinal grubun yaptığı bir şeyi Galatasaray camiasına mal etmek doğru değil’ dedi, bu önemliydi” diye konuştu.

16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin ellerinde anket olup olmadığının Başbakan Yıldırm’a sorulduğunu belirten Koç, anketlerle fazla ilgilenmediklerini söyleyen Başbakan Yıldırım’ın “Evet’ çıkacağından şüphem yok, biz ‘evet’ oyunu daha fazla ne kadar artırırız onun için çalışıyoruz” dediğini söyledi.

SEÇİM BARAJI

Referandumdan sonra Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu ile ilgili değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusundaki sorulara Başbakan Yıldırım’ın nasıl cevap verdiğini anlatan Koç, “Bunların anayasa değişikliği ile alakalı olmadığını, daha sonra bunların oturulup konuşulacağını söyledi. Bir mutabakat sağlanırsa bunların hepsinin konuşulabileceğini, bir anlamda yeni sistemin seçim barajını anlamsızlaştıracağını söyledi” diye konuştu.

ASKERLİK

18 yaşında Meclise girecek vekillerin askerlikten muaf olup olmayacakları ve emekliliklerinin nasıl olacağını konusunda da Başbakan Yıldırım’ın konuştuğunu anlatan Koç, “Sayın Kılıçdaroğlu ‘bakan çocukları askerlikten muaf tutulacak’ gibi bir şey söylüyor. Başbakan önemli bir şey söyledi, ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nun oğlu 33 yaşında ve askerliğini sürekli tecil ettiriyor’ diye bir not verdi. 18 yaşında bir gencin milletvekili olması durumunda en az 25 yıl hizmet etmesi gerektiğini, yaşı beklemesi gerektiğini ve ardından emekli olabileceğini söyledi. Aslında bu bugünde geçerli, Kamuoyunda yanlış anlaşılma var. Yapılan anayasa değişikliğinde askerlik ve emeklilikle ilgili bir düzenleme olmadığını söyledi” diye konuştu.

MHP İLE ORTAK ÇALIŞMA OLACAK MI ?

MHP ile AK Parti’nin referandum sürecinde yaklaşması, referandum sonrasında bu iki partinin birleşmesi ile ilgili Başbakan Yıldırım’a soruların sorulduğunu belirten Koç, “Başbakan bu konuda, ‘Herkes kendi yoluna gidecek, asla iki partinin birleşmesi gibi bir şey olmayacak’ dedi, siyasi olarak böyle bir şeyin öngörülmediğini Sayın Başbakan anlattı” dedi.

Suriye konusunun da konuşulduğunu belirten Koç, “Sayın Başbakan, orada politikaların, ittifakların günü birlik değiştiğini, bunların hepsinin belki zaman içinde düzeleceğini söyleyerek, ‘Hem Amerika hem Rusya şunun kararını vermesi lazım, Suriye’yi parçalamak mı, yoksa bir bütün halinde tutmak mı istiyorlar, önce bunun kararını vermeliler’ ifadelerini kullandı. Yakın bir tarihte Amerika Dışişleri Bakanının Türkiye’yi bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin topraklarının güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağını, dostlarını da uyaracağını söyledi” diye konuştu.

İDAM

Özellikle idam konusuna ilişkin Başbakan Yıldırm’ın konuştuğunu belirten Koç “Diğer partilerle bir araya geldiğinde bunun ciddi şekilde değerlendirilebileceğini söyledi. Referandumdan sonra bir mutabakat sağlanırsa partiler arasında, değerlendirileceğini belirterek, CHP’nin bugünkü söylediklerinde samimi olup olmadığının o tarih geldiğinde görüleceğini söyledi” açıklamasında bulundu.

TERÖRİST BAŞI GÜLEN KANADA’YA MI GİDİYOR ?

’FETÖ elebaşı Gülen’in kaçış planı olduğu’ iddialarına ilişkin konuşan Yıldırım, "Gülen’in Kanada’ya gidebileceği dedikodular var, takip ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değerlendiren Yıldırım, "İlerleyen süreçte bazı yeni anayasa değişiklikleri yapılabilir" diye konuştu. Değişikliğin CHP’nin iktidar olma yolunu açtığını belirten Yıldırım, mevcut sistemle bunun zor olduğunu söyledi.

Yıldırım, 16 Nisan sonrası planlanan düzenlemelere işaret ederek, "Bütün partilerle konuşmaya hazırız, 16 Nisan’dan hemen sonra oturup konuşabiliriz" şeklinde konuştu.


16 NİSAN ÖNLEMLERİ


’16 Nisan halk oylamasında alınacak güvenlik tedbirlerine’ ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım, "İçişleri Bakanlığına asayişe dikkat edilmesi talimatı verildi" dedi. Erken seçim olacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığına işaret eden Yıldırım, seçimlerin 2019 yılında yapılacağını yineledi.