Dünya 21.08.2016 12:18

TSK'dan Gürcistan'a arama kurtarma yardımı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gürcistan Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Karadeniz'de yürüttüğü tatbikat sırasında kaybolan iki Gürcü askeri dalgıç için arama kurtarma çalışmalarına katıldı. YENİBİRLİK - Deniz Kuvvetleri Komutanlığından…
TSK'dan Gürcistan'a arama kurtarma yardımı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Gürcistan Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Karadeniz'de yürüttüğü tatbikat sırasında kaybolan iki Gürcü askeri dalgıç için arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

YENİBİRLİK - Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Gürcistan Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Karadeniz'de gerçekleştirdiği bir tatbikatta, derin dalış eğitimi yapan iki Gürcü askeri dalgıç 16 Ağustos'ta kayboldu. Gürcistan makamlarından Dışişleri Bakanlığına gelen acil yardım talebi üzerine, kayıp dalgıçlar için arama ve kurtarma çalışmaları yapmak üzere TCG AKÇAKOCA (M-268) görevlendirildi. Erdek Deniz Üssü'nden harekete geçen TCG AKÇAKOCA, 20 Ağustos'ta olayın meydana geldiği Batum açıklarında, arama ve kurtarma çalışmalarına başladı. Gürcistan Deniz Kuvvetleri'nden iki subay da gemide göreve katıldı.

Gürcistan Savunma Bakanından Türkiye'ye teşekkür

Öte yandan, Gürcistan Savunma Bakanı Levan Izoria, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Zurab Patariolze ve beraberlerindeki askeri heyetin, Deniz Kıdemli Yüzbaşı Gökmen Gündoğdu komutasındaki TCG AKÇAKOCA'yı denizde ziyaret ettiği belirtildi. Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan'ın da eşlik ettiği konuk heyete, geminin imkan ve kabiliyetleri ile arama kurtarma planı hakkında bilgi verildiği kaydedildi. Ziyaret sırasında Gürcistan Savunma Bakanı Levan Izoria'nın, Türkiye'ye müteşekkir olduğunu ifade ettiği vurgulandı.