Vakıf Katılım web
Ekonomi 30.06.2022 07:00

TSKB, İki Yıl Üst Üste 'Türkiye'nin En Sürdürülebilir Bankası' Seçildi

"World Finance Banking 2022" ödül programında "Türkiye'nin En Sürdürülebilir Bankası" seçilen TSKB, Türk finans sektöründe bu alanda attığı kararlı adımlarla üstlendiği öncü rolü, aldığı ödüllerle taçlandırmayı sürdürüyor.
TSKB, İki Yıl Üst Üste 'Türkiye'nin En Sürdürülebilir Bankası' Seçildi

“World Finance Banking 2022” ödül programında “Türkiye’nin En Sürdürülebilir Bankası” seçilen TSKB, Türk finans sektöründe bu alanda attığı kararlı adımlarla üstlendiği öncü rolü, aldığı ödüllerle taçlandırmayı sürdürüyor.

Kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve danışmanlık hizmetleriyle Türkiye’nin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmasına destek vizyonuyla faaliyetlerine devam eden TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) “Türkiye’nin En Sürdürülebilir Bankası” unvanına bu yıl da layık görüldü. Banka, global arenada finans dünyasının prestijli yayın kuruluşları arasında yer alan World Finance Dergisi tarafından, 2022 yılında da ‘Türkiye’nin En Sürdürülebilir Bankası’ seçilerek bu kategoride iki yıl üst üste birinciliğe layık görüldü. World Finance Dergisi’nin her sene düzenlediği “World Finance Banking 2022” ödül programı, sürdürülebilirlik alanındaki adımlarıyla uluslararası alanda fark yaratan bankaları öne çıkarıyor.

Son 30 yıldır, çevre, iklim ve sosyal kalkınma alanlarında olumlu etki ve somut katkı yaratma hedefiyle ilerleyen TSKB, Türk reel sektörünün yeşil dönüşümüne finansman olanakları ve danışmanlık kapasitesi ile aktif destek veriyor. BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını (SKA) merkeze alan banka, bu yöndeki güçlü adımlarıyla finans sektöründe öncü bir rol üstleniyor.

Kredi portföyünün yüzde 90’ı SKA bağlantılı kredilerden oluşan TSKB, yenilenebilir enerji, enerji ve kaynak verimliliği, döngüsel ekonomi, çevre, kadın istihdamı, gelişmekte olan bölgeler, iş sağlığı ve güvenliği gibi çevresel ve sosyal temalı yatırımlara finansman desteği sunuyor. Çevresel sürdürülebilirlik alanındaki projeleriyle son 20 yılda 400’e yakın yenilenebilir enerji santraline, 150’ye yakın enerji ve kaynak verimliliği projesine destek veren banka, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücünün %15’ini temsil ediyor. TSKB, tüm bu yatırımlarla Türkiye’nin düşük karbonlu ekonomiye geçişine, yıllık yaklaşık 16 milyon ton seviyesinde karbon emisyonu azaltımıyla somut katkı sağlıyor.

“Global standartlardaki sürdürülebilirlik deneyimimizle paydaşlarımızın en yetkin iş ortağıyız.”

TSKB’nin sürdürülebilirlik alanındaki başarılı faaliyetlerinin ödüllerle taçlanmasından büyük bir mutluluk duyduklarını açıklayan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “Yeşil ekonomik dönüşüm tüm dünyada yeni düzenlemelerle hız kazanırken, global standartlardaki sürdürülebilirlik deneyimimizle paydaşlarımızın en yetkin iş ortağı olmaya devam ediyoruz. Dünyayı yakından takip ediyor, geliştirdiğimiz etkin iş birlikleri ve sunduğumuz nitelikli hizmet yelpazesi ile müşterilerimizi ve sektörümüzü Net Sıfır Emisyon’lu bir geleceğe hazırlıyoruz. Bu alandaki yetkinliğimizi erken dönemde yola çıkmamıza ve sürdürülebilir bankacılık modelini uçtan uca tüm faaliyetlerimize entegre etmemize borçluyuz. Sürdürülebilirlik, atılan doğru adımlarla hem kurumların hem de ekosistemin kazandığı bir dönüşüm yolculuğu. Yeşil ve sosyal temalı fonlamalarımızın yanı sıra yenilikçi ürün ve hizmetlerimizin müşterilerimizde ve iş ortaklarımızda karşılığını bulması ve beraberce yarattığımız pozitif etkinin her geçen yıl büyümesi bize gelecek yönünde umut veriyor. Bu etkiyi ve her yıl çıtasını yükselttiğimiz hedeflerimizi entegre faaliyet raporlarımız kanalıyla kamuoyu ile şeffaf şekilde paylaşıyoruz. Attığımız sistemli ve bilinçli adımlarla elde ettiğimiz yüksek sürdürülebilirlik performansımızın global platformlarda dikkat çekmesi ve ödüllere layık görülmesi ise bu yöndeki motivasyonumuzu daha da artıyor” diye konuştu.