Kültür Sanat Kaynak: (İHA) 20.12.2016 13:41 Güncelleme: 20.12.2016 14:53

Trafolar sanat eserine dönüştü

Balıkesir'in Karesi ilçesi renklendi. Kirli ve harap haldeki trafo binaları, sanatçı ruhlu öğrencilerin dokunuşları ile birer sanat eserine döndü...
Trafolar sanat eserine dönüştü
Balıkesir’in Karesi ilçesi renklendi. Kirli ve harap haldeki trafo binaları, sanatçı ruhlu öğrencilerin dokunuşları ile birer sanat eserine döndü.

Karesi’nin fiziki, sosyal ve kültürel imarının yanı sıra daha yaşanabilir bir çevre için çalışmalarına ara vermeden devam eden Karesi Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatı ile görüntü kirliliği oluşturan unsurları da bir bir ortadan kaldırmaya devam ediyor. Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile yapılan protokolle öğrencilerin Karesi ilçesindeki elektrik trafolarını soğuk, kirli ve çirkin görüntüsünden kurtarıyor. Bu yıl mayıs ayında düzenlenen ’I.Trafolar Tuval oluyor Yarışması’nın ardından aralık ayında da ’II. Trafolar Tuval oluyor’ yarışması düzenlendi. Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, 10 gün boyunca ilçedeki 10 trafoda; doğa, yel değirmeni, saat kulesi mekanik görsel gibi bir birinden farklı sanatsal çalışmaları trafolara çizdi.



İNSANIN MAKİNELEŞMESİNİ ANLATTI

Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen, öğretim görevlilerinin de aralarında bulunduğu jüri üyeleri trafoları tek tek gezerek değerlendirme yaptı. Değerlendirme sonucunda; birincilik ödülünü Emre Geçer-Kübra Akburak, ikincilik ödülünü Zeynep Ünal-Fatma Bişirici, üçüncülük ödülünü Esma Bayduman-Veli Berkay Eliş, Jüri özel ödülü Gürkan Güneş-Melih Altıntaş aldı. Diğer yarışmacılara da jüri teşvik ödülü verildi. Birinciliği kazanan Emre Geçer, yapılan resimde insanın makineleşme sürecini resmettiklerini anlattı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın makamında kabul ettiği öğrenciler sanata ve sanatçıya verdiği destekten ötürü Başkan Yılmaz’a teşekkürlerini sundu. Başkan Yılmaz ise şehirlerin gelişmesi için ressama, müzisyene, edebiyatla ilgilenen gençlere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. İHA mikrofonlarına yarışmayı değerlendiren Başkan Yılmaz, "Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile bir protokol imzaladık. Kent estetiği ile ilgili kaygılarımızı dile getirmiştik. Kendileri de belediyemizin birimleri ile yapılan çalışmalar sonucu şehirde tespit edilen trafolara resim çizilmesi üzerine bir yarışma tertip ettik ve bugün de dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini verdik. Üniversitemizi, fakültemizi sanat alanında şehrimizi barıştırmak istiyoruz, şehrimizde onların eserleri olsun istiyoruz. Bir şehirde müzik varsa, edebiyat varsa, resim varsa o şehirde anlayış vardır, demokrasi vardır, içselleşmiş bir kültür vardır. Bununla ilgili çalışmalarımızı fakültelerimizde işin uzmanları ile yapıyoruz. Bugün öğrencilerimiz trafoları boyama ile ilgili ödül aldılar. Şehrin dekorlarında kullanılabilecek malzeme yarışmaları ve diğer yarışmaları da öğrencilerimizle beraber yapmayı planlıyoruz" dedi.