Vakıf Katılım web
Spor 25.01.2022 16:55 Güncelleme: 26.01.2022 16:11

TOUR OF ANTALYA DİKKAT ÇEKECEK

4.kez düzenlenecek Antalya Bisiklet Turu'nda bu yıl 13 ülkeden 23 takım yarışacak.Pedallar iklim değişikliğine dikkati çekmek için dönecek.
TOUR OF ANTALYA DİKKAT ÇEKECEK

4.kez düzenlenecek Antalya Bisiklet Turu'nda bu yıl 13 ülkeden 23 takım yarışacak.Pedallar iklim değişikliğine dikkati çekmek için dönecek.

Mustafa YAŞAR | ANTALYA

Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) 2.1 kategori yarışlarından biri olan Antalya Bisiklet Turu'nda sporcular, hem turizme katkı sunmak hem de iklim değişikliğine dikkat çekmek için pedal çevirecek.


Argeus Travel & Events ile Yedi İletişim tarafından, AKRA Hotel ana sponsorluğunda; Corendon Airlines, Fraport TAV Antalya Airport ve Touristica’nın co-sponsorluğunda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ile ilçe belediyeleri ve Antalya merkezli kamu kurumlarının destekleriyle düzenlenen organizasyon, 10-13 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

4. EDİSYON YİNE 4 ETAP

Side-Antalya, Kemer-Antalya, Aspendos-Termessos ve Antalya-Antalya olmak üzere dört etaptan oluşan yarışta, hem turistik bölgelerin tanıtımı yapılacak hem de iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

YAZICI VE BÖCEK'TEN
ORGANİZASYONA DESTEK

Vali Ersin Yazıcı, organizasyonun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında, yılın 12 ayında kentte turizm faaliyeti yapıldığını söyledi.Kentin bisiklet sporunda da önemli potansiyele sahip olduğunun altını çizen Yazıcı, Tour of Antalya markasını hep birlikte büyütmek için desteklediklerini vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Antalya'nın 26 nitelikli golf sahasıyla dünyanın en önemli golf destinasyonuna, 200'den fazla futbol sahasına sahip olduğunu, her yıl binden fazla yerli ve yabancı futbol takımına ev sahipliği yapıldığını aktardı.Bisiklet turizminin Avrupa Birliği üyesi ülkelerde oluşturduğu ekonomik büyüklüğün 50 milyon avroya ulaştığını, 650 bin kişiye iş imkanı sağladığını ifade eden Böcek, bisiklet turizmine katılanların paket turizmine katılanlardan yüzde 40 daha fazla harcama yaptığına dikkati çekti.

'Çok önemli yere sahip'

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun dışında ilk defa bir bisiklet organizasyonunun canlı yayınlanacağını, turların geçtiği güzergahların güzelliklerinin yansıtılacağını söyledi.Müftüoğlu, “Bisiklet ailesinden önemli paydaşları bir araya getiren Tour of Antalya, bisiklet dünyasında çok önemli yere sahip organizasyonlardan biri haline geldi.Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak ülkemizin en önemli turistik noktalarından biri olan Antalya’da gerçekleştirilen bu yarışın ulaştığı noktadan çok mutluyuz. İnanıyoruz ki bu gelişimini 2022 yılında da hız kesmeden sürdürecek. Federasyon olarak organizasyona bu yıl da tüm gücümüzle destek vereceğiz."dedi.

'Turizme uygun

takımları seçtik'

Tour of Antalya Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney yarışların popüler olması, sporculara, katılımcılara çok iyi hizmet edilmesi gerektiğini belirterek, iki yıldır takım bulmakta hiç zorlanmadıklarını dile getirdi.Organizasyona yüzlerce takımın başvurduğunu aktaran Güney, turizme uygun takımları tercih ettiklerini, 7'şer sporcudan oluşan 23 takımın yarışacağını ifade etti.Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Fraport TAV Antalya Airport Genel Müdürleri Bilgihan Yılmaz ve Deniz Varol da toplantıda birer konuşma yaptı.