Vakıf Katılım web
Müzik 28.08.2019 13:26

TOLGA ÇEBİ'NİN "CYRANO DE BERGERAC - TİYATRO MÜZİKLERİ" ALBÜMÜ, GLOSS MÜZİK ETİKETİYLE YAYINDA!

TOLGA ÇEBİ'NİN "CYRANO DE BERGERAC - TİYATRO MÜZİKLERİ" ALBÜMÜ, GLOSS MÜZİK ETİKETİYLE YAYINDA!

Edmond Rostand’ın ölümsüz eseri Cyrano de Bergerac’ın, Tolga Çebi tarafından hazırlanan müzikleri dijital albüm olarak yayınlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının geçtiğimiz yıllarda sahnelediği oyunda, Tolga Çebi’nin müzikleri de önemli rol oynamış, oyunun akışına önemli katkıda bulunmuştu. “Cyrano de Bergerac – Tiyatro Müzikleri” albümünde, tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazanan “Aşk”, “Karnaval” ve “Ağıt” adlı eserler yer aldı.

Son 10 yılda 20’den fazla sahne projesine müzikleriyle katkıda bulunan Tolga Çebi, izleyicilerin hafızalarında yer etmiş eserlerini “Sahne Müzikleri 1-2” ve “Sahne Müzikleri 3-4” adı altında iki ayrı albümde toplamıştı.

Othello, Azrail’in Gözyaşları, Atinali Timon, Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler, Testosteron, 7 Shakespeare Müzikali, Çarli, Büyük Mo Efsanesi, Bahar Noktası, Sezuan’in İyi İnsanı, Gözü Kara Alaturka, Martı, Tersine Dünya, Kadife Çiçekleri, Aymazoğlu ile Kundakçılar, Genco Erkal, Aşk ve Anlayış, Nora Bir Bebek Evi Müzikali, Hansel ve Gretel, Kral Lear, Bir Banka Soygunu Komedisi gibi sahne projelerine yaptığı müziklerle son 10 yıldır adından sıkça söz ettiren Çebi, başarısını Afife Tiyatro Ödülleri başta olmak üzere pek çok müzik ödülü ile de taçlandırdı.

İşler Güçler, Galip Derviş, Emret Komutanım gibi dizilere ve İçimdeki Ses filmine yaptığı müziklerle de tanınan Çebi, Türkçe Rock müziğin önemli gruplarından İhtiyaç Molası’nın da üyesi.