Emlak 15.08.2017 15:45

TOKİ'den Maltepe'ye 305 konutluk kentsel dönüşüm

TOKİ Başkanı Turan, "İstanbul Maltepe'de başlattığımız kentsel dönüşüm projemiz ile ilçenin çarpık yapılaşma sorunu yeni bir çehreye kavuşacak."
TOKİ'den Maltepe'ye 305 konutluk kentsel dönüşüm

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İstanbul Maltepe’de 305 konutluk kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek 305 konut için ihale gerçekleşti.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Başıbüyük Gecekondu Bölgesi Dönüşüm Projesi’nin toplamda 1 milyon metrekarelik alanı içerdiğini belirten Turan, “Kentsel dönüşüm projemizin ilk bölümünü, 1.391 ada ve 49 parsel ile 20 bin metrekarelik bir alanda uyguluyoruz. Projemizde, az katlı yapılar ile yatay yapılaşmayı esas alan insan ölçeğinde bir mimari yaklaşım uygulayacağız.” dedi.

Turan, inşa edilecek 305 konutun ihalesine ilgili 10 yüklenicinin katıldığını belirterek, en yüksek teklifi 85 milyon 700 bin TL ile Yılkanur İnş. San ve Tic. A.Ş. & Bemak Asfalt Mad. San. Ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı’nın verdiğini açıkladı.

Proje en kısa sürede başlayacaklarını belirten Turan, incelemelerin ardın ilgili yükleniciyi açıklayıp sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Projede, toplumsal ve mekânsal çeşitlilik ile yapı yoğunluğu dikkate alınarak, mahalle kültürünün yaşatılması amaçladıklarını vurgulayan Turan, “Başıbüyük Kentsel Dönüşüm Projesi’nin en önemli özelliği, planlama çalışmalarının semt bütününde yaşayan insanlarla, yaşam kalitesinin arttırılması yönünde bir uzlaşma ve katılım ortamının sağlanmasıyla gerçekleştirilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Başıbüyük Mahallesi’nde yaşayan nüfusun gereksinimi olan kentsel altyapı, peyzaj ve sosyal donatı unsurları bir bütün olarak ele alındığını söyleyen Turan, projenin, bu yaklaşımı ve uygulanma modeliyle örnek teşkil ettiğini söyledi.

Ayrıca, orman alanları, Maltepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Hastanesi ile çevrili olan yaklaşık 100 hektarlık toplam alanın yerleşim projesinin uygulanacağı bölümünde, gelecek yıllarda yaklaşık 50 bin kişinin yaşayacağı öngörülüyor.