Vakıf Katılım web
Ekonomi Kaynak: (İHA) 31.03.2017 12:14 Güncelleme: 31.03.2017 12:45

TOKİ Şırnak genelinde 11 bin konut yapıyor

Teröristlerin hendek kazarak çukur açtığı ve 8 ay boyunca sokağa çıkma yasağı ile birlikte operasyonların sürdüğü Şırnak'ta evleri yıkılan vatandaşların yaralarını TOKİ sarıyor. TOKİ tarafından Şırnak genelinde 11 bin konut yapılması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor...
TOKİ Şırnak genelinde 11 bin konut yapıyor

Teröristlerin hendek kazarak çukur açtığı ve 8 ay boyunca sokağa çıkma yasağı ile birlikte operasyonların sürdüğü Şırnak’ta evleri yıkılan vatandaşların yaralarını TOKİ sarıyor. TOKİ tarafından Şırnak genelinde 11 bin konut yapılması için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan konutların kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Kazının yapıldığı alanda inceleme yapan Vali Su’ya, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sinan Aydın eşlik etti. Vali Su, Şırnak il genelinde 11 bin konutun yapılacağını ve doğalgaz ile birlikte vatandaşlara güzel bir hizmetin verileceğini söyledi.

"TERÖRİSTLERİN DÖŞEDİĞİ PATLAYICILAR NEDENİYLE EVLERİ YIKILANLARA DEVLET YENİ KONUT YAPIYOR"

Terörün yaralarının sarıldığını belirten Vali Su, devletin vatandaşlarını mağdur etmeyeceğini söyledi. Vali Su, “Terör örgütün döşediği patlayıcılar sebebiyle evleri yıkılan vatandaşlarımıza bilindiği gibi devletimiz, hükümetimiz yeni konutlar yapmak üzere kolları sıvadı. Şu anda bulunduğumuz alanda 1. etap ve 2. etap ihaleleri yapılan konutların temel kazıları devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda bitireceğiz. Şırnak merkezde yaklaşık 6 bin 500 konut, bin iş yeri inşa edeceğiz. İnşallah bu yıl içinde bunları bitireceğiz. Şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Mevsim şartlarından dolayı burası biraz geç başladı. Hava şartları el vermediği için, ama çok hızlı bir şekilde burada bunlar bitecek. Bulunduğumuz alanda da bin 266 konut inşa edilecek. Diğer mahallerimizde de diğer konutlar inşa edilecek. Bu konutların içinde sosyal donatılarla olacağı, gençlik merkezi, kadın merkezi, spor sahaları, semt sahaları, iş merkezi, AVM, taziye evleri, cami, mescitlerin olduğu ve geniş caddelerin olduğu çok güzel ve özel bir projedir. İnşallah Şırnak ilimize kazandırılarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacak. Şu anda hak sahibi ve bizimle sözleşmesini imzalayan vatandaşlarımız da evleri yapılana kadar her ay 605 TL ayrıca kira yardımı yapıyoruz. Şu anda bu yardımlarımız devam ediyor. Diğer taraftan da evleri zarar gören vatandaşlarımıza zarar ödemelerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.

"ŞIRNAK MERKEZDE 6 BİN 500, İL GENELİNDE 11 BİN KONUT YAPILACAK"

Şırnak il genelinde 11 bin konutun yapılacağını belirten Vali Ali İhsan Su, açıklamaların şöyle sürdürdü:

“Şırnak il merkezinde 6 bin 500 konut, bin iş yeri inşa ediyoruz. Ama ilimizin genelinde toplam 11 bin konut inşa ediyoruz. İlimiz merkez ve Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde 11 bin konut yapacağız. Bitenler var. Silopi ilçemizde biten konutlarımız var, onları teslim ettik vatandaşlarımıza. Şu kıza zamanda bitecek olanlar var. Önümüzdeki dönemde ve bu yıl içerisinde hepsini bitirmiş olacağız”.

ŞIRNAK’A DOĞALGAZ MÜJDESİ

Şırnak’ın doğal gaza kavuşacağı müjdesini de veren Vali Su, “Doğalgazın buraya gelecek olması ilimiz için çok güzel oldu. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, enerji bakanımıza çok teşekkür ediyorum. İlimiz bu kapsamda inşallah en kısa zamanda doğalgaza kavuşacak. Vatandaşlarımız için güzel bir hizmet gelmiş olacak” dedi.